Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Till min dotter – Förhandsvisning
Datum: Lör 7 mar, 2020

Inför Internationella kvinnodagen förhandsvisar vi Till min dotter (For Sama) som har vunnit pris för Bästa dokumentär på Cannes filmfestival och som enligt The Times är "en av de viktigaste filmer du någonsin kommer se i hela ditt liv!"

Detta är en dokumentärfilm olik alla andra. Oftast är dokumentärer om krigets helvete filmade under begränsad tid av ditresta män som är vana vid att befinna sig inom krigshärdar, och som ofta har ett hotell att fly tillbaka till. Till min dotter är gjord av en kvinna, själv boende mitt i krigshärden, utan någon som helst plats att fly till, och som spenderat fem år åt att låta kameran gå. Dag som natt. Genom liv och död. Kvinnan heter Waad Al-Khateab och platsen är Aleppo i Syrien, där hon lever sitt liv, blir förälskad, gifter sig och föder en dotter. Allt medan staden bit för bit tillintetgörs av IS och sen Ryssland. Och allt medan hon och hennes man försöker rädda så många liv de kan.

Till min dotter är en betraktelse av kriget inifrån, av en vanlig människa, och har därför blivit en så mycket mer känslosam, äkta och verklig dokumentär än andra alster. Här blir alla inblandade inte bara en siffra i statistiken, de blir till verkliga människor liksom du, jag, vår familj och våra grannar. Filmen är gjord som ett kärleksbrev till Waads dotter Sama, för att hon en dag ska få se vad som utspelade sig i Aleppo när hon var för liten för att förstå. 

Datum: Lör 7 mar, 2020
Tillhör: 8/3 hela veckan

BILJETTPRIS: 110 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Waad Al-Kateab, Edward Watts
Land: Storbritannien
År: 2020
Längd: 100 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Waad Al-Kateab, Hamza Al-Khateab, Sama Al-Khateab
Premiär: 13 mar
IMDb: Se filmen på IMDB

Event & specialvisningar