Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Tillbaka till framtiden I, II & III
Datum: Ons 21 – tor 22 okt, 2015

Det är nu 30 år sedan den första filmen landade och den 21 oktober befinner vi oss exakt på dagen som Marty reser in i framtiden i andra filmen! På Panora blir det en helafton av futuristisk 80-talsnostalgi.

I pauserna blir det happenings i foajén, fotosessions med en riktig DeLorean (!!!) och 80-tals klassikern pizzaslice och läsk för alla hungriga tidsresenärer mellan 1an och 2an. 
I högtalarna ska vi spela allas våra bästa tidsenliga dängor - spellista kommer inom kort, kan du inte hålla dig så skriv dina önskelåtar i ett inlägg på facebookeventet!
Tidsenlig klädsel premieras så ta på dig pannbandet, täckvästen och de stentvättade och cruisa ner till Panora på din bmx eller hooverboard!
Vi drar igång "exakt" vid klockslaget som DeLorean landar i framtiden (kl 07.28), anpassat till svensk biotid - kl 17.28! 

Onsdag 21 okt 
kl 17.28
TILLBAKA TILL FRAMTIDEN
För att undkomma ett gäng terrorister hoppar Marty in i en sportbil som hans vän Doc, tillika uppfinnare, byggt om. Bilen som visar sig vara en tidsmaskin kastar honom 30 år tillbaka i tiden, där han möter sina föräldrar som unga. Komplikationer uppstår och Marty står nu inför ett livsavgörande dilemma och måste snarast se till att hans föräldrar får ihop det och samtidigt hitta Doc som ung så att han själv kan återvända till framtiden. Läs mer...
Filmen hade Sverigepremiär den 18 december 1985.

kl 20.15
TILLBAKA TILL FRAMTIDEN II

Doc, Marty och Jennifer åker till år 2015 med sin DeLorean-tidsmaskin  för att rätta till några problem i framtiden. Men när de återvänder märker de att Biff Tannen stulit DeLorean och åkt tillbaka i tiden och med en bok med 50 års sportresultat till sitt yngre jag, och nu 1985 är både rik och mäktig. Nu måste Marty återigen åka tillbaka i tiden för att stoppa att den yngre Biff får boken i sina händer, och samtidigt inte påverka sin förra tidsresa. Läs mer...
Filmen hade Sverigepremiär den 22 december 1989.

kl 22.30
TILLBAKA TILL FRAMTIDEN III

Marty som är strandsatt i tiden 1955, nås av ett telegram från Doc som uppfyllt sin dröm om att leva i 1800-talets Vilda Västern. Framtiden visar dock att om Doc stannar kvar så har han inte lång tid kvar att leva. Marty måste nu hitta tidsmaskinen och resa tillbaka till 1885 för att hämta hem Doc, något som inte visar sig vara så enkelt eftersom Doc förälskat sig i lärarinnan Clara Cayton. För att rädda dem båda måste Marty övretala dem om att lämna Vilda Västern och göra ytterligare en tidsresa. Läs mer...
Filmen hade Sverigepremiär den 9 juli 1990


 

Datum: Ons 21 – tor 22 okt, 2015

 
FILMFAKTA
Regissör: Robert Zemeckis
Land: USA
År: 1985, 1989 & 1990

BILJETTER
Biljettpris: 100:-
Paket för 2 filmer: 180:- vid köp / förköp vid samma tillfälle
Paket för 3 filmer: 240:- vid köp / förköp vid samma tillfälle

BOKNING:
Obs! Filmerna bokas separat, paketpris ges i kassan.

I samarbete med Science fiction Bokhandeln och ABF Malmö.

Event & specialvisningar