Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Touching Freedom + samtal
Datum: Tis 7 feb, 2023

Välkommen på förhandsvisning av Touching Freedom med efterföljande samtal med regissören Manal Masri samt Jenkidar och Hussein som medverkar i filmen. Visningen görs i samarbete med AKTARR, och samtalet hålls av Kotada Yonus, grundare och VD.

2014 påbörjar de kurdiska studenterna Jenkidar och Hussein en resa som kommer att förändra deras liv på fler sätt än de någonsin kunnat ana. Resan tar dem från det sorglösa studentlivet i Beirut tillbaka till deras älskade hemstad Kobane.

Med filmkameran som vapen dokumenterar de det kurdiska motståndet mot IS. En efter en presenterar de oss för sin familj och sina vänner, som alla faller offer när de försöker att försvara sin hemstad. När striderna intensifieras är det inte längre möjligt för de två vännerna att stanna kvar i Kobane – de måste fly för att överleva och hamnar i Barcelona och Paris.

När de nu reflekterar över vad de varit med om inser de att livet förändrats för alltid och – hur smärtsamt det än är – så måste de berätta för världen om familjen och vännerna för att de inte ska ha dött förgäves. Det unika filmmaterialet har resulterat i en kusligt närgången och djupt skakande skildring av krig i realtid.

___
Touching Freedom har premiär 10 februari. Mer info här>>

Datum: Tis 7 feb, 2023

BILJETTPRIS: 130 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Manal Masri
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 83 minuter
Språk: Kurdiska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Distributör: Doc Lounge
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Doc Lounge, AKTARR, ABF Malmö

Event & specialvisningar