Södra Sveriges största arthousebiograf!

Transistor Video Filmfestival
Datum: Ons 19 apr, 2017

NAM MAI
35 min
En komposition för tre solister, videoprojektioner, koreografi och orkester. Denna film presenterar verket i en version inspelad med Seattle Symphony Orchestra och dirigenten Stilian Korov. Den Vietnamesisk/svenska gruppen The Six Tones är solister i musik som hämtar sitt material ur Nam Maí, ett stycke instrumentalmusik från traditionell Vietnamesisk Tu?ngteater. Även koreografin refererar till Vietnamesisk teater och till en scen där ?ào Tam Xuân, en kvinnlig general, får bud om att såväl hennes man och son har dödats som ett resultat av konspirationer vid hovet.  
Film med musik av Richard Karpen och The Six Tones. Seattle Symphony, dirigent: Stilian Kirov. Koreografi: Marie Fahlin. Regi: Jörgen Dahlqvist. Foto och klippning: Jon Rudberg. Fokus: Hanna Rosendahl. Ljus: Stine Hein. Ljudtekniker: Dmitriy Lipay (Seattle) and Silas Bieri (Malmö). Ljudeditering och mix: Stefan Östersjö, Doug Niemela and Richard Karpen.

THE CULTURE SOLDIERS
21 min
En dokumentär som ger ett politiskt perspektiv på de omvälvande skiften som ägt rum under de senaste sextio åren inom den traditionella Vietnamesiska musiken. Filmen ger en inblick i hur en konsertkultur vuxit fram styrd av politiska strategier och den kommersialisering som följt i spåren av omställningen mot marknadsekonomi. Här kastas ljus över kvinnors roll i denna utveckling och hur  objektifiering av kvinnliga musiker blivit en central faktor när traditionell musik visas i TV-shower och i offentliga konserter. 
Koncept, kamera och redigering: Nguy?n Thanh Th?y. Musik: The Six Tones.

DEVIL´S WATER
25 min
Ett filmprojekt med ekologisk ljudkonst som tog form inom ramen för konstnärskollektivet Landscape Quartet. Gitarristen Stefan Östersjö spelar på en skulptur där en gitarr fästs i ett träd och länkats med två andra träd och en violin med fiskelina som långa strängar. Bennett Hogg sänker violiner i floden och vattnets strömmar fungerar då som en stråke. Filmen söker att fånga denna platsspecifika samverkan med naturen med dokumentära och konstnärliga grepp.
Video: Merrie Snell. Musik: Bennett Hogg och Stefan Östersjö. Inspelad vid Devil’s Water, Northumbria, 21-22 Maj 2013. Mixad och editerad i The Music Studios och på Culture Lab vid University of Newcastle.

TRE SYSTRAR
25 min
En film som undersöker den moderna kvinnans liv i norden idag. Den dokumentär-poetiska filmen utgår från material med tre systrar i olika åldrar (8, 18 och 28) och på olika platser, både geografiskt (Sverige, Danmark och Norge) och i livet. Det är sommar och de drömmer. Men vad drömmer de om? Vad innebär det att vara en flicka och att träda in i vuxenlivet för att bli en kvinna? 
Koncept, text, kamera och redigering: Liv Kaastrup Vesterskov. Musik: Anton Jansson och Björn Lindberg. Röst: Liv Kaastrup Vesterskov.

Datum: Ons 19 apr, 2017

kl 18:15

Fri entré. Ingen förbokning.

Facebook-event >>

Arrangör: Transistorfestivalen, med stöd av Teatr Weimar och ABF Malmö.

Event & specialvisningar