Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Trapped by Law + panelsamtal
Datum: Tor 23 nov, 2017

Visningen av TRAPPED BY LAW följs av ett samtal om hur romer porträtteras i film och media i Sverige och Europa. Vilket inflytande har romer i film och media?

DELTAGARE I PANELEN:
Jenni Acar, programledare och producent på Sveriges Television, jobbar på SVTs minoritetsredaktion, tidigare Sveriges radio, Romano radio.

Danjel Nam, journalist och verksamhetsstrateg på UR med inriktning mot nationella minoriteter, mångfald och dialog.

Erland Kaldaras, kulturansvarig Romska Kulturcentret i Malmö

Carl Johan Folkesson, lärare på Skurups Folkhögskolan, journalist, fotograf och producent.

TRAPPED BY LAW
Kefaet och Selami är två bröder uppvuxna i Essen, Tyskland. Kafaet kom som fyra-åring till Tyskland, är gift och har två barn. Selami är född i Essen och har aldrig varit i Kosovo. De är hiphop-artister. Under en dramatisk kväll i mars 2010 blir de deporterade till Kosovo. Ett land som är helt främmande för bröderna. Separerade från familj och vänner, gör de allt de kan för att kunna återvända till Tyskland. Men lagarna är emot dem. 2010 deporterade Tyskland tusentals romer till Kosovo, många av dem barn som aldrig varit i föräldrarnas hemland. Filmen följer bröderna under flera års tid.

Regissören Sami Mustafa är en ung romsk filmregissör som hunnit med flertalet filmer. Han är grundare av produktionsbolaget Romawood och driver Rolling Film Festival som fokuserar på romsk film.

Filmens hemsida >>

Datum: Tor 23 nov, 2017

kl 18:00

Gratis inträde. Boka biljett >>

FILMFAKTA
Regissör: Sami Mustafa
Land: Tyskland, Kosovo, Serbien
År: 2015
Längd: 92 minuter
Språk: Tyska, Engelska, Romani
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande: Kefaet Prizreni, Selami Prizreni
IMDb: Se filmen på IMDB

Arrangör: Tehara Media i samarbete med: Romska Kulturveckan, ARF – Film och Kultur för Mänskliga Rättigheter, Panora/Folkets Bio Malmö, Glokala Folkhögskola och ABF Malmö.
Med stöd av: Kultur Skåne

Event & specialvisningar