Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
UIP27 – premiärvisning och samtal
Datum: Tis 27 okt, 2015

Detta är filmens allra första publika visning och regissören finns på plats.

Efter visningen följer en Q & A med konstnären och regissören Joachim Hamou och Andreas Nilsson, Ansvarig intendent för Modernautställningen 2014: Society Acts, där delar av UIP27 producerades.

UIP27
United Israel Palestine år 2027, Joachim Hamous film presenterar ett möjligt framtida scenario för Israel- Palestina konflikten. I detta scenario är det internationella samfundet, styrt av FN, den nya ockupationsmakten och en internationell domstol administrerar konflikten.

Filmen utspelas genom en rättegång och det är genom det juridiska perspektivet som alla territorier, kroppar, äganden och arv betraktas. Kontrasten till de psykologiska relationerna, både de personliga och de gemensamma blir smärtsamt klar.

UIP27 är ett deltagarbaserat performativt projekt där en serie av offentliga debatter utgjort en utgångspunkt för filmens innehåll såväl som för inspelningen av scener i den. Moderna Museet Malmö skapade i samarbete med Inkonst en omfattande scenografi i Inkonsts teater, där filminspelning och öppna debatter blandades under några intensiva dagar i januari.

Varje dag skedde en debatt följt av en filminspelning inför publik. Joachim Hamou (FR/SE/DK) har arbetat fram konceptet där bland annat jurister och forskare diskuterar rättsfallet utifrån sina professionella synvinklar på frågor om territorier och ägande. Här kommer aktivister, faktiska vittnen men också publiken in – alla som var på plats i rummet kan blev medregissörer till UIP 27. Under filminspelningen framfördes samtalet igen, av skådespelare.

Första delen av projektet genomfördes på Passerelle – Centre for Contemporary Art i Frankrike i december föra året. Joachim Hamou är verksam inom både bildkonst och scenkonst och hade länge sin bas i Köpenhamn där han bland annat startat flera egna institutioner, exempelvis Rio Bravo. Numera är Hamou baserad i Paris där han bland annat driver castillo/corrales, en verksamhet som både är utställningshall och förlag.

Datum: Tis 27 okt, 2015

kl 19:30

FILMFAKTA
Regissör: Joachim Hamous
Land: Sverige, Danmark, Frankrike
År: 2015
Längd: 80 minuter
Språk: Arabiska, engelska, franska
Textning: Engelska
Genre: Dramadokumentär
Åldersgräns: Från 15 år

Fri entré
Numrerade biljetter, som kan förbokas (klicka på visningstiden i det gröna fältet ovan eller i kalendariet).

Arrangör: Moderna Museet Malmö.

Event & specialvisningar