Södra Sveriges största arthousebiograf!

Utomhusbio: En kärlekshistoria + samtal
Datum: Lör 23 jul, 2022

Plats: Enskifteshagen

Roy Anderssons kultförklarade klassiker En Kärlekshistoria skildrar den spirande kärleken mellan ungdomarna Annika och Pär med all den osäkerhet, rädsla, ömhet och glädje det innebär. I bakgrunden finns också föräldrarnas verklighet, välfärdssamhällets förlorade generation där ensamma drömmar om framtiden har gått vilse i en vardagsrutin fylld av arbete.

Skådespelaren Ann-Sofie Kylin, som spelade Annika, kommer att medverka i ett samtal innan filmen. Samtalet, som modereras av Suzan Alev Arslan, börjar kl 21.30 och filmen går igång klockan 22.

En Kärlekshistoria har beskrivits som ett mästerverk och är idag en av Sveriges största kultfilmer. I över 50 år har berättelsen om Annika och Pär fängslat och berört publiken. Filmen är ett tidlöst dokument om tonårskärlek och dessutom en av Sveriges första färgfilmer i stereo. 

Filmregissören, producenten, manusförfattaren och reklamfilmmakaren Roy Andersson ligger bakom prisbelönta filmer som Sånger från andra våningen och Du levande. Han har bland annat mottagit flera guldbaggar, jurypriset i Cannes och Guldlejonet vid filmfestivalen i Venedig.

Denna film syntolkas. Läs mer på Malmö Sommarscens hemsida>>

Datum: Lör 23 jul, 2022
Tillhör: Utomhusbio 2022

Samtal kl 21:30
Filmen startar kl 22:00 

Fri entré
FACEBOOK-EVENT>>

FILMFAKTA
Regi: Roy Andersson 
År
:
1970 
Skådespelare: Anita Lindblom, Ann-Sofie Kylin, Rolf Sohlman 
Längd: 113 minuter 
Land: Sverige 
Genre: Drama 
Språk: Svenska 
Undertexter: Svenska 
Distributör: TriArt Film
Visa på IMDb

Arrangörer: Malmö Sommarscen, Folkets Bio Malmö

Event & specialvisningar