Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Utomhusbio: Gagarine
Datum: Lör 16 jul, 2022

Plats: Varvsparken i Västra hamnen

I ett höghus i miljonprogramsområdet Cité Gagarine utanför Paris drömmer 16-årige Yuri om att bli astronaut. Efter att ha blivit övergiven av sina föräldrar har bostadsområdet och människorna som befolkar det blivit hans nya familj. När det uppdagas att hela området ska rivas väcker det starkt motstånd. En efter en tvingas de ut ur sina lägenheter men Yuri kommer inte ut. Besatt av sin kärlek till rymden har han ett alldeles särskilt sätt att göra motstånd och när invånarna samlas för att protestera slås de av häpnad.  

Prisbelönta filmen Gagarine av debutanterna Fanny Liatard och Jérémy Trouilh spelades in samtidigt som husen i Cité Gagarine revs under 2019. Filmen är gjord i nära samarbete med de som tvingades se på när deras hem jämnades med marken. 

Filmfestivalen Nordisk Panorama bjuder på kortfilm och popcorn innan filmen!

Kortfilm: Vi var barn då  
Alexander har gjort en film om tugget vid bänken i orten när han växte upp. En film om förortsnormer, machonormer, tugget som krossar drömmar, om orden som dödar. Nu har han bjudit in sina barndomsvänner för att visa filmen och vi får följa dem genom ett poetiskt och fysiskt möte om att våga drömma. En film från 2022 i regi av Alexander Abdallah & Mustafa Al-Mashhadani. 

Datum: Lör 16 jul, 2022
Tillhör: Utomhusbio 2022

22:00
Fri entré
FACEBOOK-EVENT>>

FILMFAKTA
Regi: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh
Produktionsår: 2020  
Skådespelare: Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven 
Manus: Benjamin Charbit, Fanny Liatard, Jérémy Trouilh 
Längd: 95 minuter 
Land: Frankrike 
Genre: Drama 
Åldersgräns: Från 11 år
Språk: Franska 
Undertexter: Svenska 
Visa på IMDb

Arrangörer: Malmö Sommarscen, Folkets Bio Malmö

Event & specialvisningar