Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Valentina + inledning
Datum: Fre 17 dec, 2021

Välkommen på premiärvisningen av Valentina om en transtonårings vardag och kamp. Filmen inleds av Ingo Cando, ickebinär kulturproducent och skaparen av Wotever Malmö, som är del av Wotever World. Efter filmen är du välkommen till ett samtal med Ingo kring filmen och dess innehåll. Samtalet äger rum i övre foajén.

Efter att fadern lämnat dem flyttar Valentina (Thiessa Woimback) med sin mamma till en småstad på den brasilianska landsbygden för att börja om på nytt. Valentina skaffar vänner på skolan och börjar skapa sig en tillvaro på det nya stället. Men hela tiden finns det hot om våld som så många transkvinnor tvingas leva med i bakgrunden.

Valentina är en berättelse om vänskap och vardagsliv men tyvärr också om våld. Den är ett välkommet bidrag till den växande flora av filmer som tar upp transpersoners situation i en värld som alltför ofta fortfarande präglas av fördomar och förakt. Särskilt i det konservativa Brasilien där 82 % av alla transtonåringar inte avslutar sin skolgång och medellivslängden för transpersoner är blott 35 år. Fruktansvärd statistik som ger en mörk fond till detta både hjärtskärande och hoppfulla drama.

"Stark och viktigt film." – The Up Coming
"Ett passionerat rop på rättvisa som manar till eftertanke." – Indiependent UK
"Älskvärda rollprestationer av unga och talangfulla skådespelare." – We Love Cinema

___
För fler visningsdatum av Valentina>>

Datum: Fre 17 dec, 2021

FILMFAKTA
Regissör: Cássio Pereira dos Santos
Land: Brasilien
År: 2020
Längd: 95 minuter
Språk: Portugisiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Thiessa Woinbackk, Guta Stresser, Rômulo Braga
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Wotever Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar