Södra Sveriges största arthousebiograf!

Vi möts i paradiset – Vernissage
Datum: Fre 7 aug, 2020

Välkommen på vernissage för utställningen VI MÖTS I PARADISET – en serie fotografier av Ikram Abdulkadir. 

Vänskap och systerskap utgör kärnan i Abdulkadirs konstnärliga praktik – en känsla av samhörighet formad av hennes erfarenhet av att vara en ung svart muslimsk kvinna. Hennes användning av komposition, färg och ljus lyfter fram styrkan och visheten hos dem hon porträtterar. Med Vi möts i paradiset gör Abdulkadir en subtil hyllning till tidigare generationer samtidigt som hon hedrar skönheten hos sina nära och kära.

Ikram Abdulkadir närvarar under vernissagen 18:30-19:30.

Vänligen notera att vi på grund av rådande situation med coronaviruset har vidtagit en rad försiktighetsåtgärder. Vi kommer bland annat att räkna hur många som kommer in i lokalen och vid behov begränsa inpassering.

___
Ikram Abdulkadir, född 1995 i Nairobi och uppvuxen i Malmö, är en fotograf och poet som driver instagramkontot @ikramianism. Hennes dikter återfinns i, bland annat, antologin Revolution Poetry och Mariama Jobes Sannu. Hon var även en av finalisterna i Ortens bästa poet 2017.

Abdulkadir var 2019 års mottagare av Sven och Ellida Hjorts stipendieutställning som årligen delas ut av Skånes konstförening till en ung lovande konstnär baserad i Skåne. Hennes utställning Vi möts i paradiset producerades i samband med stipendieutställningen.

Datum: Fre 7 aug, 2020

Kl 17.30-20.30

Fritt inträde!
Utställningsperiod:
 7 augusti–15 oktober 2020

Adress: Biograf Panora Friisgatan 19 D, Malmö

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar