Södra Sveriges största arthousebiograf!

Vi som älskade varann så mycket
Datum: Tis 14 feb, 2023

Ettore Scolas högt älskade klassiker från 1974. Med sin värme, humor och bitterljuva ton har Scolas verk blivit en av de filmer som många tagit närmast till sina hjärtan. En film att se om, eller se för första gången – men knappast sista.

"Vi skulle förändra världen – men det var världen som förändrade oss." Den smärtsamma repliken sammanfattar hela essensen av Scolas mästerverk. Ideal som blir till illusioner, förhoppningar som blir till förpliktelser – hela tiden med insikten att den tid som flytt aldrig kommer tillbaka.

Med avstamp i partisanernas kamp under andra världskriget breder den episka berättelsen ut sig. Ur ruinerna efter fascismens fall ska ett bättre samhälle byggas, morgondagen är ljus. Här möter vi tre socialister som slogs sida vid sida i kriget, men nu strider om kärleken till samma kvinna, om den vänskap som ständigt sätts på hårda prov och om att hålla drömmarna vid liv när morgondag blir gårdag.

”Historiens bästa film.” – Ronny Svensson, TV4
”En av de 10 bästa filmer som gjorts på 100 år.” – Jan-Olov Andersson, Aftonbladet
”En av de filmer man måste se innan man dör.” – Jens Peterson, Aftonbladet

Datum: Tis 14 feb, 2023

BILJETTPRIS: 130 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Ettore Scola
Land: Italien 
År: 1974
Längd: 124 minuter
Språk: Italienska 
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Nino Manfredi, Vittorio Gassman, Stefania Sandrelli, Stefano Satta Flores, Giovanna Ralli, Aldo Fabrizi, Elena Fabrizi
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö

Event & specialvisningar