Södra Sveriges största arthousebiograf!

Vinnarfilmer Pixel Skånes Filmfestival 2021
Datum: Tis 21 dec, 2021

Pixel Skånes filmfestival startade år 1996 och har sedan dess vuxit i både anseende och storlek. Från att ha varit en festival för unga oetablerade filmskapare är Pixel idag en festival både för nya talanger och för den mer etablerade branschen.

PLOMBERADE POJKAR
Vinnare av klass 2!
Regi: Melissa Zabihi | 04:54 min
Diktförfattaren Ture Butler framför sin dikt som handlar om hans upplevelser av machokulturen. Dikten visualiseras med hjälp av en rad killar och deras olika relationer till mansnormen.

DET ÄR ENKELT ATT VARA MÄNNISKA
Vinnare av klass 3!
Regi: Klara Bond | 09:43 min
Vi får möta en grupp människor där alla hör ihop med varandra. Men tankar och hemligheter syns sällan utåt. En film om hur svårt det är att vara människa.

EN LÅNG UTDRAGEN OLYCKSHÄNDELSE
Vinnare av klass 4!
Regi: Lisa Rydberg & Lars Henrik Andersson | 14:30 min
Henrik åker på olycksplatsutflykter med sin familj, men hemma döljer sig en större olycka som pappan vill att Henrik ska hålla koll på. Henrik försöker, men vad menar pappa? Ett barns utsatthet när en familj spårar ur.

LUSSEVAKA
Hedersomnämnande i klass 3!
Regi: Johanna Sutherland | 08:31 min
En ung flicka känner sig utesluten och uttråkad runt vuxna gäster på en Luciafest. Hon upptäcker en äldre dam tvärs över middagsbordet i en liknande situation. Genom blygsamma gester bildas en tyst och förstående vänskap som väcker övernaturliga krafter.

GRÖT
Vinnare av Pixel Talent Award
Regi: Kim Sundbeck | 07:38 min
Ett möte på en busshållplats mellan två främlingar. En av dem har en otrolig förmåga som han inte har någon glädje av. Den andra försöker övertyga honom att för första gången bestämma sitt eget öde.

Datum: Tis 21 dec, 2021

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Folkets Bio riks, Pixel, ABF Malmö

Event & specialvisningar