Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Virus Tropical – Premiär med inledning
Datum: Fre 12 okt, 2018

Välkomna till premiären av Virus Tropical. Det blir mingel med snacks och dryck samt inledning av Latinamerika i Fokus!

Inledning
Inledning av Latinamerika i Fokus som presenterar höjdpunkter från årets festivalprogram.

Sedan år 2003 arrangerar föreningen Imágenes del Sur Film-och Kulturfestivalen Latinamerika i Fokus i Malmö.  Tanken är att visa en annan bild av Latinamerika än den som oftast syns i media och att lyfta fram film som vanligtvis inte kommer till svenska biografer. Utöver film arrangerar föreningen föreläsningar, paneldiskussioner och öppna samtal kring aktuella teman och socialpolitiska frågor relaterade till kontinenten.

VIRUS TROPICAL
Paola föds in i en dysfunktionell familj i Quito, Ecuador. Pappan är präst, mamman är medium och hennes två storasystrar går sina egna väger och lever inte upp till föräldrarnas förväntningar.
När Paolas pappa helt plötsligt lämnar familjen och flyttar till Colombia slits tillvaron upp och kaos flyttar in. Paola mognar mitt i detta kaos och tar allt det har att erbjuda, samtidigt som hon måste slåss mot fördomar och kämpa för sin självständighet om och om igen.
Virus Tropical är en stilsäker och feministisk coming-of-age-berättelse, och bygger på Paola "Powerpaola" Gavirias serieroman med samma namn.

Datum: Fre 12 okt, 2018

Filmfakta
Regissör: Santiago Caicedo
Land: Colombia
År: 2017
Längd: 87 minuter
Språk: Spanska
Textning: Svenska
Genre: Animerad film, Drama
Åldersgräns: Från 7 år
Premiär: 12 okt
IMDb: Se filmen på IMDB

Arrangör: ABF Malmö, Folkets Bio Malmö och Imágenes del Sur

Event & specialvisningar