Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Whose Streets? + samtal
Datum: Sön 8 okt, 2017

Vem tillhör egentligen gatorna? Michael Brown, Trayvon Martin och Ezell Ford är blott tre exempel på att det knappast är unga svarta män, i alla fall. I dokumentärfilmen WHOSE STREETS? ges en unik inblick i Black Lives Matter-rörelsen, kampen för rättvisa, mot den institutionella rasism som orsakat att deras bröder och systrar inte kan gå säkra på deras egna gator.

Innan visningen blir det mingel med musik och snacks i foajén från kl 14.00.

Efter filmen lämnar vi scengolvet till Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa, för ett panelsamtal kring aktivism och AFRs arbete kring detta. Vad görs för att motverka rasism och afrofobi? Samtalets utgångspunkt är afrosvenskars levnadsvillkor i Sverige 2017.

PANELDELTAGARE
Andi Jonsson
Momdou Malcolm Jallow
Rukiya Ismail.

Detta samtal är inför en större konferens som Afrosvenskarnas Forum För Rättvisa arrangerar den 9 oktober för att minnas slaveriets avskaffande. Konferensen genomförs i samarbete med Malmö Stad, Pedagogisk Inspiration, ABF Malmö och Malmö mot Diskriminering (MmD).

Plats: Studio Malmö, Nordenskiöldsgatan 24
Tid: 9 oktober kl. 8.30-16.00
Läs mer om konferensen här >> 

WHOSE STREETS?
När den obeväpnade tonåringen Mike Brown i augusti 2014 dödas av polis och lämnas att dö på gatan, markerar det en brytpunkt för invånarna i Ferguson. Sorg, långvarig spänning och förnyad ilska sammanför boende för att protestera mot den senaste tragedin. Under de följande dagarna blir konstnärer, musiker, lärare och föräldrar frihetskämpar som står på frontlinjen för att kräva rättvisa.

När National Guard kommer till Ferguson med militära metoder för att tysta protesterna, blir dessa unga aktivister fronten i en ny våg av motstånd. För denna generation är striden inte för medborgerliga rättigheter, utan för rätten att leva.

Filmens hemsida >> 

Datum: Sön 8 okt, 2017

kl 15:00
Mingel i foajén från kl 14:00

FILMFAKTA
Regissör: Sabaah Folayan, Damon Davis
Land: USA
År: 2016
Längd: 90 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Skådespelare / Medverkande:
IMDb: Se filmen på IMDB 

Arrangör: Folkets Bio Malmö, Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa, ARF (Film och Kultur för Mänskliga Rättigheter, ABF Malmö.

Event & specialvisningar