Södra Sveriges största arthousebiograf!

WIFT SJUAN +
Datum: Ons 21 dec, 2022

21 december, på årets kortaste dag, visas 8 kortfilmer från 7 olika WIFT-distrikt + WIFT Trans, på 8 olika ställen.

WIFT Värmland:
Vår plats i världen (2022)
Regissör: Gro Pedersen Westgård och Anki Yafele  | 14:37 min
 I filmen möter vi människor i olika åldrar som bor i Norra Värmland. Dom har själva filmat sin vardag och vi får ta del av deras berättelser som handlar om hur det är att leva och bo ”långt bortanför allt”. Vad är det som gör att man känner sig hemma?

WIFT Södra:
Rootless (2021)
Regissör: Karolina Bergman Engman | 5:32 min
Rootless är en animerad kortfilm baserad på fotografier, vilken reflekterar över
minneshantering av en förlorad plats. Huset går igenom en övergång från att vara en närvarande miljö, till en minnesbild.

WIFT Dalarna:
Ögonblick (2022) 
Regissör: Linnea Eriksson | 11:44 min
Ögonblick handlar om Erik som inför sin död söker upp sin gamle skolkamrat Gösta, för att en gång för alla konfrontera honom för den misshandel som han utsatte Erik för 60 år tidigare.

WIFT Trans:
Ring snart igen
(2021)
Regissör: Birk Öhrlund | 3:52 min
August springer ifrån julmiddagen för att ringa till han som inte kunde komma i år. De för ett samtal om hur allt är nu och minns varför det är viktigt att höra av sig.

WIFT Stockholm:
Woman is my last name (2022)
Regissör: Rana Kadry | 5:53 min
A celebration of the full spectrum of womanhood, from the complex vulnerability to the hidden power, forefathers. I wish to break from structural, cultural and emotional dependencies and instead stand in my own right, with my own name.

WIFT Norra:
Mummun leipä
(2022)
Regissör: Vonnie Larsson | 13 min
En kvinnas perspektiv till hennes tornedalska kultur från barnsben under 90- och tidigt 2000-tal, till vuxen ålder och eget barnbarn 2050, berättad genom det traditionella Tornedalsbrödet som för henne genom tid och rum.

WIFT Västra:
Djungelns Lag - En Modern Fabel (2022)
Regissör: Lisa Gripenberg | 10:48 min
Inne på nattklubbens tjejtoa planeras ett slag. Tjejerna är trötta på de tafsande killarna på dansgolvet och har bestämt sig för att slå tillbaka. Allt förändras när Killen ramlar in genom dörren!

WIFT Östra:
Mórulv
(2022)
Regissör: Maria Lundström | 11 min
Rosy ger sig ut på en vild jakt efter sin son August, som rymt från ett behandlingshem, då saga blandas med verklighet. En kortfilm om missbruk, medberoende och den ovillkorliga kärleken som ibland kan vara det som får oss att gå under.

___

WIFT (Women in Film & Television) startade i Los angeles på 70-talet för att motverka den manliga dominansen inom film och TV. Idag finns WIFT på ca 50 ställen på sex kontinenter och har 15 000 medlemmar. www.wift.se

Datum: Ons 21 dec, 2022

Fri entré!
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Folkets Bio riks, WIFT, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet

Event & specialvisningar