Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Yarden – premiär med regissörsbesök
Datum: Fre 11 mar, 2016

På premiärkvällen kommer regissören Måns Månsson till Panora och samtalar med publiken efter filmvisningen.

YARDEN
Måns Månsson tar sig an historien med en imponerande fingertoppskänsla och gör sin egen version av Kristian Lundbergs hyllade roman.

En arbetslös författare gör en omvänd klassresa som transportör vid Yarden, en omlastningsplats för fabriksnya bilar i Malmö hamn. Han inser att han hamnat djupt ner i en skuldfälla. För att lösa sin situation tvingas han ta det föga glamourösa jobbet som timanställd i hamnen. Han blir en främling, ett femsiffrigt nummer som tvingas manövrera mellan invandrarkollegorna och den svenska kontorsledningen. Plötsligt känns åren som författare som ett mellanspel. Han är tillbaka i ett liv som tär på både honom och, vad kanske värre är, på relationen till sonen.

Invigningsfilm på Göteborg Filmfestival 2016.

YARDEN är en långfilm fritt baserad på Kristian Lundbergs uppmärksammade roman med samma titel. Romanen skildrar hur Kristian Lundberg själv inte längre kan försörja sig som författare och tar jobb som daglönare i Malmö hamn.

Datum: Fre 11 mar, 2016

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Måns Månsson
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 80 minuter
Språk: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Anders Mossling, Axel Roos, Hilal Shoman, Dennis Axnér, Robert Bengtsson, Alexandra Zetterberg Ehn, Isaak Theodoridis m fl
Premiär: 11 mar
IMDb: Se filmen på IMDB  

Arrangör: Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar