Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
The Young Karl Marx + inledning
Datum: Ons 23 maj, 2018

Fronesis och Arkiv förlag organiserar förhandsvisning av THE YOUNG KARL MARX!

Filmen introduceras av Anders Ramsay, fil.dr. i sociologi och lektor i sociologi vid Mittuniversitetet, som har skrivit och skriver om Marx, olika marxtolkningar och kritisk teori. Ramsay kommer att tala om vad som tas upp och inte tas upp i filmen och om något enstaka misstag.

ERBJUDANDE
Teckna en Fronesis prenumeration (3 dubbelnummer) för endast 330 kr så får ni biobiljetten gratis. Ni som vill nyttja detta erbjudande ska inte köpa biobiljett i Panoras kassa utan registrera er prenumeration på http://fronesis.nu/2018/05/02/forhandsvisning-av-the-young-karl-marx/

THE YOUNG KARL MARX
Vid 26 års ålder påbörjar Karl Marx, tillsammans med hustrun Jenny, sin exil. I Paris 1844 möter de en ung Friedrich Engels, son till en fabriksägare, som studerat det engelska proletariatets uppkomst. Engels, något av en dandy, bidrar med biten Marx saknat till pusslet som blir hans nya vision.

Under pågående censur, polistillslag, upplopp och politiska omvälvningar blir Engels och Marx tillsammans pådrivande i uppkomsten av arbetarrörelsen, som fram till dess varit provisorisk och oorganiserad. Denna rörelse, som kommer att växa till världens mest kompletta teoretiska och politiska omvandling sedan renässansen, drivs oförväntat utav två briljanta, respektlösa och skarpsinniga unga män med ursprung från välordnade familjer.

Datum: Ons 23 maj, 2018

kl 18:00

FILMFAKTA
Regissör: Raoul Peck
Land: Tyskland
År: 2017
Längd: 118 minuter
Språk: Tyska, engelska, franska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps, Olivier Gourmet m fl.
Premiär: 25 maj
IMDb: Se filmen på IMDB 

Arrangör: Fronesis, Arkiv förlag, Folkets Bio Malmö, ABF Malmö.

Event & specialvisningar