Södra Sveriges största arthousebiograf!

Arbetarfilmfestivalen 2023
Datum: Fre 3 – sön 5 nov, 2023

Helgen 3-5 november slår vi upp dörrarna till Arbetarfilmfestivalen // Nordic Labour Film Festival 2023! Bli stärkt av berättelser om hur folk kommer tillsammans på sina jobb, på gatorna och i sina hus. Fira tillsammans när vi får höra om hur deras engagemang leder till gemenskap och vinster för oss alla. Helt enkelt tre dagar av FILMER, SAMTAL och WORKSHOPs som får dig att GLÄDJAS, ILSKNA och vilja ORGANISERA.

Hör om hur Förskoleupproret hoppade upp på scenen under kommunens studiedag och deras 10 år långa fight för en hållbar förskola med likvärdig kvalitet, tågpersonalen på Pågatågen och Pendeln som fick nog, gig-arbetare som organiserar sig i fack och kooperativ, kampen mot dubbel hyreshöjning i Malmö, sjukhusstrejker i Berlin, områdesorganisering i Spanien, kampen för queer kärlek under en fiskfabriksstrejk, träffa fackförbund och hitta sätt att bli aktiv på ditt jobb, hör migranter som slåss för likvärdiga arbetsförhållanden, skolpersonal som med elever och föräldrar kämpar mot nedskärningar, klimataktivister som hittar nya vägar att agera, hur facken och klimatrörelsen kan samarbeta genom gröna skyddsombud, träffa fackförbund och hitta sätt att bli aktiv på ditt jobb, delta i filmarbetarträffar, stadsvandringar, barnaktiviteter, avsluta dagarna tillsammans på Arbetarbaren och hittar nya personer att aktivera dig med.

Datum: Fre 3 – sön 5 nov, 2023

Årets program och festivalschema>>
Facebook-event>>

BILJETTER
Filmbiljett: 50kr
Festivalpass: 100kr
Snack: Gratis
Workshops: Gratis

Filmbiljetter och festivalpass kan köpas på Panora under festivalen. Festivalen kan ta emot kontanter och Swish.

Ett festivalpass ger dig möjlighet att se alla filmer under festivalen. Dock ska biljetter till de olika filmvisningarna hämtas ut innan visningen. Detta för att vi ska veta hur många besökare vi kan släppa in.

Arrangör: RÅFILM i samarbete med Elektrikerna, Transport, Malmö LS, SAC, ABF, FilmCentrum riks, Folkets Bio Malmö, Hyresgästföreningen, Allt åt alla m.fl. med stöd av Arbetarrörelsens kulturfond, Malmö stad m.fl.


Event & specialvisningar