Södra Sveriges största arthousebiograf!

Dövfilmfestival Skåne 2019
Datum: Lör 23 – ons 27 mar, 2019

Fantastisk film ska vara tillgänglig för alla och så även filmfestivaler. BUFF samarbetar med Dövfilmfestival Skåne som bjuder på en “festival i festivalen” och möjliggör möten mellan döva och hörande barn och ungdommar.

Dövfilmfestival Skåne arrangeras av Spelis och Mo Gård folkhögskola i samarbete med BUFF, Dövfilmfestival Stockholm och Döviana. Dövfilmfestivalens syfte är att visa filmer där teckenspråket är huvudsakliga kommunikationsmedlet. Ett ytterligare syfte är även att lyfta fram döva och andra teckenspråkiga personer.

Filmer som visas är:
- KORTFILMSPAKET
BORTOM
Sverige, 2014. Regi: Valentina Chamorro. 17 min. Svenskt, spanskt tal och teckenspråk. Svensk text.
David får besök av sin mamma Eva som lämnade honom i Sverige då hon återvände till sitt hemland. De försöker komma nära varandra men vet inte riktigt hur, ett problem är språket eftersom David är döv och Evas teckenspråk inte är så bra.

LOVE IS BLIND
Storbritannien 2015. Regi: Dan Hodgson. 6 min. Engelskt tal, teckenspråk
Alice hamnar i en besvärande situation när hennes man plötsligt kommer hem och hon är i sängen med sin älskare. Briljant komedi i perfekt lagom kortfilmsformat.

SIGN
USA 2016. Regi: Andrew Keenan-Bolger. 15 min. Teckenspråk
Ben som är hörande träffar döva Adam på tunnelbanan i New York och ljuv musik uppstår. Signberättar historien om ett kärleksförhållande från början till slut med enbart teckenspråk.

HÖR MIG
Entends-Moi. Frankrike, 2016. Regi: Nicolas Coquet. 18 min. Franskt tal, teckenspråk. Svensk text.
Marisol är döv och uppvuxen i en familj som har vägrat att acceptera hennes handikapp.  När Marisol kommer i kontakt med andra döva, får hon äntligen självförtroende att frigöra sig. Hör mig är en kortfilm om dövas kultur och gemenskap.

REVERBERATIONS
Storbritannien 2018. Regi: Samuel Dore. 27 min. Engelskt tal, teckenspråk
Året är 2167 och den fascistiska regeringen utrotar dövhet med avancerad genteknologi för att skapa ett perfekt samhälle. En ung döv tidsresenär skickas till år 2018 för att hitta uppfinnaren och få henne att ändra sig innan det är för sent.

WORDS
Indien, Amerika 2010. Regi: Anup Bhandari. 15 min. Teckenspråk. Svenskt tal
Words är berättelsen om Juliet och den döva Owen som träffas i ett snötäckt Central Park. Deras konversation börjar lite genant, men det förändras över de närmsta dagarna då Juliet tänker ut fyndiga sätt att kommunicera med Owen.

DEAF
Tyskland 2017. Regi: Lina Jakobi. 5 min. teckenspråk
Stulna blickar och svärmeri på avstånd. En tjej försöker få kontakt med en kille, dock får hon ingen reaktion av honom. Varför är det så?


- ANTONIAS RESA 
Schweiz 2001. Regi: Christoph Schaub. 90 min. Tyskt och engelskt, litauiskt tal och teckenspråk. Svensk text. Från 11 år.
Den unga och döva Antonia tas om hand av moder Verena och lever i klostrets tysta liv. När Antonia skickas ut att arbeta på ett härbärge för hemlösa träffar hon på tåget den unge litauern Mikas, även han är döv. Romantik uppstår och ett helt nytt liv öppnar sig för Antonia.

Förfilm: THIS IS NORMAL
USA 2013 Regi: Justin Giddings, Ryan Patrick Welsh 20 min. Engelskt tal. Teckenspråk
En ung döv kvinna, Gwen, genomgår en medicinsk procedur som ska "bota" hennes dövhet och ge henne möjlighet att höra. Hon slåss med sin identitet. Vilken värld hör hon hemma i, den döva eller den hörande världen? Kan cochleaimplantatet hjälpa henne att hitta hem?


- A SILENT VOICE
Japan 2016. Regi: Naoko Yamada. 130 min. Japanskt tal, teckenspråk. Svensk text. Från 11 år.
Hyllat japanskt animerat tonårsdrama. Hörselskadade tjejen Shoko blir mobbad av pojken Shoya och deras gemensamma klasskamrater. Fem år senare plågas Shoya av dåligt samvete och bestämmer sig för att leta upp Shoko. Han vill gottgöra för sina synder, men är det kanske redan för sent?

Datum: Lör 23 – ons 27 mar, 2019

TILL BILJETTKÖP >>  

PROGRAM
23 mars
13:00 - 15:05 Kortfilmspaket 
15:30 - 17:05 Antonias Resa 
Förfilm: This is normal
18:30 - 20:45 A Silent Voice

27 mars
9:30 - 11:45 A Silent Voice
12:30 - 14:30 K
ortfilmspaket 


 


Event & specialvisningar