Södra Sveriges största arthousebiograf!

MAFF 2019
Datum: Fre 4 – tis 8 okt, 2019

MALMÖ ARAB FILM FESTIVAL 4 – 8 oktober 2019

Nionde upplagan av årliga Malmö Arab Film Festival – största filmfestivalen med fokus på arabisk film utanför Arabvärlden!

Under fem dagar kommer festivalen visa omkring 47 långfilmer, dokumentärer och kortfilmer. Festivalen är den största publika filmfestivalen i södra Sverige och innehåller utöver filmvisningar även utställningar, seminarier, workshops, masterclasses, fester och nära möten mellan publik och filmskapare. Mer än 100 inbjudna internationella gäster från hela världen besöker årligen festivalen. Filmprogrammet presenterar tävlingsprogram för långa spelfilmer, dokumentärer och kortfilmer, samt ett brett utbud av panoramor, special selections och skolbiovisningar.

Festivalen har sedan starten 2011, skapat en interkulturell plattform för den arabiska filmen i Sverige och Norra Europa. Festivalen betraktas nu som en av de mest inflytelserika och största festivalerna med en arabisk film fokus och erbjuder en plattform för samarbete mellan de nordiska och Arabfilmindustrin. MAFF är den största festivalen med en arabisk film fokus utanför arabvärlden.

Event & specialvisningar