Södra Sveriges största arthousebiograf!

Nordic Palestinian Film Festival
Datum: Lör 23 mar

Välkomna till den första upplagan av Nordic Palestinian Film Festival (NPFF) i Malmö lördagen den 23 mars med ett urval av palestinska spelfilmer, dokumentärer och kortfilmer.

FILMPROGRAM 
Kl 12:30 Invigningsfilm: Notice on Displacement 
Kl 14:00 Another Nakba + 3 kortfilmer
Kl 15:15 My Gaza + 2 kortfilmer 
Kl 16:30 Life is Beautiful

PROGRAM I FOAJÉN
Kl 12:00 Workshop: Kom och lär dig grunderna i Palestinas traditionella dansstil dabke med Paulina Rosson
Kl 18:00–21:00
Musik & panelsamtal. Mer info på festivalens hemsida>>

Tips! Missa heller inte stödvisningen av Israelism 24 mars!


Nordic Palestinian Film Festival (NPFF) grundades av filmskapare som förespråkar rättvisa i Palestina och erkänner filmens betydande roll i samhället. Festivalen tror att publiken finner det lättare att engagera sig i mänskliga berättelser genom filmen än alla nyheter eller rapporter som sänds. Föreningen är en ideell, icke-politisk och icke-religiös organisation med syfte att öka medvetenheten i de nordiska länderna om Palestinas historia och kultur, främja kulturell utbyte mellan de nordiska samhällen och palestinier.

NPFF har som mål att organisera filmfestivaler i större städer i Sverige och över hela de nordiska länderna. Festivalen kommer även att samla diasporan av nordiska och palestinska kulturutövare som filmregissörer, musiker och poeter för att koppla samman genom den palestinska kulturen. Intäkter från NPFF kommer att stödja unga filmskapare i Palestina, särskilt de i Gaza för att utveckla sina framtida filmprojekt. Dessutom strävar NPFF efter att texta palestinska filmer till nordiska språk för bättre lokal förståelse med mål att skapa en databas online över gamla och kommande Palestinska filmer.

NPFF söker också att representera palestinier, tillsammans med andra minoriteter som lever i nordiska städer, som värdefulla bidragsgivare till det moderna sociala och kulturella livet.

Föreningen bestående av Sard Films och Filmcentrum Riks, ABF, samt RåFILM:s projekt Film som vapen, använder film som ett verktyg för social förändring.

Datum: Lör 23 mar

Tillhör: Fokus: Palestina

BILJETTER
Ordinarie: 100 kr
Student/Pensionär: 70 kr
Stöd-pris Pass: 300 kr*
Pass säljs enbart i biljettkassan. Vid köp av pass utdelas direkt en utskriven biljett till varje enskild filmvisning i mån av plats.

* Pengarna går till RåFilms kommande filmprojekt för barn och unga i Gaza. 

Alla platser i salongerna är onumrerade.

Festivalens hemsida>>

Arrangörer: Nordic Palestinian Film Festival (NPFF), Sard Films, Filmcentrum Riks, ABF, RåFILM, Folkets Bio Malmö


Event & specialvisningar