Södra Sveriges största arthousebiograf!

Unga Panoras Sportlovsbio
Datum: Mån 22 – sön 28 feb, 2016

Under sportlovet visar Panora film på dagtid – varje dag. Dra med kompisarna att se den nya filmen om kungen av Malmö – Zlatan eller Pojkarna - en ny spännande svensk film om tillflykt till alternativa verkligheter. 

PROGRAMÖVERSIKT
Den unge Zlatan mån 22/2 – fre 26/2 
Martha & Niki mån 22/2, ons 24/2, fre 26/2 
Pojkarna mån 22/22 - tors 25/2
Fler filmer och visningstider kan tillkomma. 
Läs mer och boka på filmens sida. Klicka på titeln nedan.

mån 22/2 – fre 26/2 kl 14.00
DEN UNGE ZLATAN

Regi: Fredrik Gertten och Magnus Gertten, Sverige 2016, 99 min. Btl.
Filmen om hur Zlatan från Rosengård blev "Ibra" med hela världen!
Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna. Historien om Rosengårdsgrabben är en framgångssaga utan motstycke i svensk idrottshistoria. Men resan från Malmö till världens strålkastarljus var allt annat än spikrak.

DEN UNGE ZLATAN är berättelsen om hur Zlatan Ibrahimovic blev "Ibra" med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen.

Rekommenderas fr 13 år.
Sverigepremiär 17 feb 2016


POJKARNA
Regi: Alexandra-Therese Keining, Sverige 2016, 106 min. Fr 11 år.
När bästisarna Kim, Momo och Bella dricker saften från en märklig blomma, händer något magiskt. De förvandlas till killar och börjar utforska världen och sig själva. Njutningen och friheten pojkvärlden erbjuder dem är stor och kontrasten märkbar till de kränkningar de ofta upplever i sina flickkroppar. Med sprakande fantasi skildrar filmen uppväxt, förvandling, vänskap och kärlek, och ställer frågan om kön kanske är något vi skapar, inte föds till. Efter Jessica Schiefauers Augustprisvinnande roman. 
”Om du är blind för det som är annorlunda så är den här berättelsen inte för dig. Men om dina ögon är öppna så ska du se” (Ur romanen Pojkarna av Jessica Schiefauer)

Rekommenderas fr. ca 13år.
Sverigepremiär 19 feb 2016


MARTHA & NIKI
Regi: Tora Mårtens, Sverige 2015, 90 min. Btl 
Hiphop-dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos siktar på att vinna tävlingen "Juste Debout" i Paris – det finaste priset på den internationella street dance-scenen. Om de vinner kommer det vara första gången som två kvinnor blir världsmästare.

MARTHA & NIKI handlar om två dansares kärlek till dansen och till varandra. Om önskningar och längtan, om att hitta sig själv och sin egen plats och om utmaningar i ett vänskapsförhållande. Det är en hyllning till dansen, till vänskapen, till hiphopen.

Martha kom till Sverige från Uganda när hon var tretton år, med sin mamma och syster. Idag är hon 21 år. Niki är adopterad från Etiopien och uppväxt i en konstnärsfamilj i Sverige. Hon är 26 år. Martha och Niki möttes genom dansen.  I Martha & Niki följer regissören Tora Mårtens två extremt talangfulla hip hop dansare i med- och motgång.

Rekommenderas fr ca 13 år.
Sverigepremiär 22 jan 2016

Datum: Mån 22 – sön 28 feb, 2016

Biljettpris
70 kr 
För dig under 20 år.

Marha & Niki 60kr


Event & specialvisningar