Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld

En animerad film fritt efter Pernilla Stalfelts underfundiga och filosofiska böcker om livet, kärlek, hår, döden, skräck och bajs.

Dolores och Gunellen är väldigt olika. Ändå är de bästa vänner och bor tillsammans. En dag bestämmer sig Gunellen för att resa ut i världen. Dolores vill inte vara kvar själv, så för att Gunellen ska stanna kvar berättar allt hon vet om hår och bajs, döden, livet och kärleken. Men allt det här kanske bara gör Gunellen ännu mer nyfiken på att resa ut i världen?

Rikard Wolff är berättaren och Mia Skäringer och Klara Zimmergren ger röst till huvudkaraktärerna Dolores och Gunellen.

På Guldbaggegalan i 2019 mottog regissör Linda Hambäck priset Gullspiran – för enastående insatser inom svensk barnfilm. Hambäck är också manusförfattare och filmproducent och har gjort bland annat Tänk om... (2014), Gordon & Paddy (2017) och Apstjärnan (2021).

”Inlevelsefulla röster, påtagligt klassperspektiv och nya rollfigurer berikar filmen och gör den unik: samtidigt underhållande, finstämd och filosofiskt uppfodrande.” – Göteborgs-Posten

”Det blir en underfundigt komisk och späckad 45-minuterslektion med Rikard Wolff som berättare/magister, och med Mia Skäringer och Klara Zimmergren som ger röst åt Dolores och Gunellen.” – Sydsvenskan

Rekommenderas för ca 4–8 år.

FILMFAKTA
Regissör: Linda Hambäck
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 45 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Barnfilm, Animerad
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Mia Skäringer, Klara Zimmergren. Rikard Wolff
Premiär: Lör 13 feb, 2016
Distributör: Folkets Bio
Event & specialvisningar