Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Barnmorskan

Filmvisningen inleds av Eeva Niiranen från Malmö Finska Förening.

En verklighetsbaserad berättelse om omöjlig kärlek mellan en finsk kvinna och en tysk soldat under Lapplandskriget. Filmen är baserad på Katja Kettus belönade och omtalade roman med samma namn. 

Det är 1944 och kriget härjar i Finland. Barnmorskan Helena bor i finska Petsamo och längtar bort från den lilla byn och de vidskepliga människorna. Hennes räddning kommer klädd i en grå uniform. Från den sekunden Helena ser den unge tyskfinske SS-officeren Johannes är en sak klar - hon älskar honom. Helena tar ett jobb på ett krigsfångeläger i Titovka bara för att vara nära Johannes. För Johannes är hon en naturkraft, inte den skelögda barnmorskan som alla andra ser. Men kriget finns inte endast omkring dem utan också inom dem. Åren i militären har lämnat djupa sår i Johannes och mardrömmar från förr håller honom vaken om nätterna. Mitt i all förstörelse återstår en fråga - vad är de beredda att göra för kärleken?  

BARNMORSKAN är en stark skildring av krigstiden, men framför allt är det en passionerad berättelse om kärlek som helar och förenar två människor när världen går sönder.

Originaltitel: Kätilö

Biljettpris: 95 kr

FILMFAKTA
Regissör: Antti J. Jokinen
Land: Finland
År: 2015
Längd: 119 minuter
Språk: Finska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Elina Knihtila, Krista Kosonen, Leea Klemola, Martti Suosalo, Tommi Korpela m fl
Visa på IMDb
Event & specialvisningar