Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Barnvagnen

Vackra Malmöbilder och kontinentala influenser i Bo Widerbergs charmiga debutfilm från 1963 om unga älskande med Vivaldi i hörlurarna. Visas som en del av Folkets Bios jubileumshelg. Biljettpris endast 50 kr!

Bo Widerberg hade satt sig i en lite jobbig sits. Under början av 60-talet hade han i tidningar och böcker framfört frän kritik mot den förstockade svenska filmen, som enligt den unge radikalen saknade verklighetsförankring och inte alls svarade mot de livfulla filmrörelser som just höll på att revolutionerade filmkonsten ute i världen. När han filmdebuterade med Barnvagnen var han tvungen att leva upp till sina stora ord – och tillsammans med sina lika oerfarna medarbetare (Jan Troell hade till exempel aldrig fotograferat en långfilm tidigare) lyckades han skapa en film som vibrerar av ungdom och liv på ett sätt som omedelbart för tankarna till Widerbergs förebilder i franska nya vågen. Inger Taube och Thommy Berggren är fantastiska i huvudrollerna, och scenen där de lyssnar på Vivaldi på Malmö Stadsbiblioteket är en av den svenska filmens mest älskade sekvenser.

___
Helgen 13–15 oktober firar Folkets Bios föreningar i hela Sverige 50-årsjubileet på sina respektive biografer. Panora är inget undantag. Varmt välkommen till en festlig helg på bion med premiärvisningar, samtal, livemusik, mingel och specialvisningar. Läs mer här>>

BILJETTPRIS: 50 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Bo Widerberg
Land: Sverige
År: 1963
Längd: 95 minuter
Språk: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Inger Taube, Thommy Berggren, Lars Passgård mfl.
Premiär: Mån 18 mar, 1963
Distributör: Svenska Filminstitutet
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med ABF Malmö, Film i Skåne och Folkets Bio riks, med stöd av Swedbank genom deras ägarstiftelse.


Event & specialvisningar