Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter
Tider & biljetter
Bergman Island
Premiär Fre 1 okt

I skuggan av Bergman. Ett par filmskapare, Chris (Vicky Krieps) och Tony (Tim Roth) spenderar en tid på Fårö för för att hitta inspiration till sina kommande filmer.

Tony är en en hyllad regissör som bjuds in till det mytomspunna Fårö under Bergmanveckan. Med sig på resan har han sin fru Chris som hoppas få inspiration till sitt eget filmmanus i det vildvuxna landskapet. Det späckade programmet gör att de upplever ön på varsitt håll och minnen av Chris första kärlek börjar plötsligt göra sig påminda. Gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut och paret glider allt längre ifrån varandra.

Mia Hansen-Løve (f.1981) gick teaterhögskolan i Paris när hon fick en roll i Olivier Assayas Mellan två höstar. Upplevelsen gav Mia lusten att själv stå bakom kameran. Efter några kortfilmer, och skrivande på ansedda filmtidningen Cahiers du cinema, kom långfilmsdebuten Tous est pardonné 2007. Den följdes upp av Le Père de mes enfants som belönades med juryns specialpris på filmfestivalen i Cannes 2009. 2010 utnämndes hon av branschtidningen Variety till en av de tio mest intressanta regissörerna att hålla ett öga på. En ställning hon har befäst ytterligare med Min ungdoms kärlek (2012), Eden (2014) och Dagen efter Denna (2016).

Bergman Island är med i huvudtävlan vid filmfestivalen i Cannes 2021.

Premiär Fre 1 okt
FILMFAKTA
Regissör: Mia Hansen-Løve
Originaltitel: Bergman Island
Land: Frankrike, Sverige
År: 2021
Längd: 112 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Mia Wasikowska, Tim Roth, Vicky Krieps, Anders Danielsen Lie, Joel Spira
Distributör: TriArt Film
Visa på IMDb
Event & specialvisningar