Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Boiling Point
Premiär Fre 18 feb

Upplev pressen som huvudkocken på en populär restaurang och hans köksteam arbetar under på årets mest hektiska dag. Filmen är gjord i en enda lång tagning. Vinnare av bästa foto, bästa rollbesättning, bästa ljuddesign och bästa biroll i British Independent Film Awards.

Det är julafton och årets svettigaste kväll för de anställda på Jones & Sons, en av Londons hetaste restauranger. Chefskocken Andy Jones driver på sitt trimmade köksteam medan stressnivåerna ökar under det att aftonen bjuder på allt från nitiska hälsoinspektörer, gnälliga influencers som vill äta gratis och forna kollegor som dyker upp i sällskap av tongivande kritiker. Dessutom visar sig dagens sändning av piggvar inte hålla måttet. Kommer alla klara sig igenom kvällen med den mentala hälsan intakt?

Regissören Philip Barantini, fotografen Matthew Lewis och skådespelarensemblen glänser under porträtterandet av denna pulshöjande mardrömskväll. Allt är filmat i en enda lång virtuos tagning. Kritikerrosor och nomineringar har fullkomligt regnat över filmen som ger ny aktualitet åt den gamla strofen att man inte alltid vill veta vad som händer i köket på ens favoritrestaurang.

"Skådespelarna är fantastiska på alla sätt, riktiga stjärnor" – Cinema Crazed
"Så spännande att man får ont i magen under den supertajta speltiden" – Flickering Myth 
"Håller publiken i ett fast grepp från första sekunden" – Variety

Premiär Fre 18 feb
FILMFAKTA
Regissör: Philip Barantini
Originaltitel: Boiling Point
Land: Storbritannien
År: 2021
Längd: 92 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Stephen Graham, Vinette Robinsson, Alice Feetham
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar