Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Borneo Case

Sista visning tors 27 april!
THE BORNEO CASE berättar historien om förstörelsen av Borneos regnskog och jakten på miljarder dollar som genom korruption flödat ut till utländska bank-konton och fastighetsbestånd.

2001 gjorde Erik Pauser tillsammans med Jan Röed och Björn Cederberg dokumentären "Tong Tana - Det förlorade paradiset". Efter 15 år återvänder han till Borneo för att tillsammans med Dylan Williams följa upp vad som hänt.

En spännande film där dokumentärfilmarna Erik Pauser och Dylan Williams under fem år i största hemlighet följer en grupp aktivister i Borneos regnskogar - Mutang Urud, Clare Rewcastle - en engelsk journalist som startat Radio Free Sarawak tillsammans med en DJ - och en Schweizisk historiker. De försöker avslöja de skyldiga till det som Storbritanniens f d premiärminister Gordon Brown kallat "det största miljöbrottet i vår tid" - förstörelsen av 90% av Borneos 130 miljoner år gamla regnskog. Nu hotar byggandet av ett antal mega-dammar att dränka byar och ödelägga de sista bevarade bitarna av Borneos regnskog. Jakten på sanningen får oanade konsekvenser. I spåren av avslöjanden om globala nätverk av pengatvätt, en komprometterad timmerindustri med politiska kopplingar och korruption följer mord, demonstrationer och en tillsatt FBI-utredning.

Filmens egen websida som innehåller massor av information >> 
Filmens Facebook >> 

FILMFAKTA
Regissör: Erik Pauser & Dylan Williams
Land: Sverige
År: 2017
Längd: 78 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Mutang Urud, Clare Rewcastle Brown, Lukas Straumann, Peter John Jaban, Bruno Manser, Along Sega m fl
Premiär: Fre 21 apr, 2017
Event & specialvisningar