Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Charlatan

Sista visningen är lördagen den 31 juli.

Den hyllade polska regissören Agnieszka Hollands (Villebråd, Mr. Jones, Europa Europa) nya film Charlatan, som var Tjeckiens Oscarsbidrag 2021, är baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor.

Baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor. En livshistoria som utspelar sig under Europas krigstid och efterkrigstid om en man som med hjälp av sig intuition och goda kännedom om växtriket hjälpte både fattiga människor och inflytelserika politiska figurer. I takt med att Mikolášek blir mer framgångsrik och uppmärksammad för sina förmågor börjar både den nazistiska och kommunistiska regimen fatta intresse för den okonventionella helaren och han sätts under prövningar av de totalitära statsmakterna. 

Charlatan hade världspremiär på Berlins filmfestival 2020 och har nominerats till ett flertal prestigefyllda priser bland andra för bästa regissör på European Film Awards 2021.

“A rich psychological puzzle about a compromised political survivor.” – Hollywood Reporter

FILMFAKTA
Regissör: Agnieszka Holland
Land: Tjeckien, Irland, Slovakien, Polen
År: 2021
Längd: 118 minuter
Språk: Tjeckiska, Tyska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Politisk thriller, Verklighetsbaserad
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Ivan Trojan, Joachim Paul Assböck, Josef Trojan, Jana Kvantiková, Juraj Loj
Premiär: Fre 16 jul, 2021
Distributör: Edge Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar