Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Chasing Ice

Våren 2005 reste den hyllade naturfotografen James Balog till Arktis på ett knepigt uppdrag för National Geographic: att ta bilder som kunde illustrera hur jordens klimat förändras. Trots en vetenskaplig uppfostran hade Balog hittills ställt sig skeptisk till att det pågår klimatförändringar. Men den här första resan norrut öppnade hans ögon för den största berättelsen i mänsklighetens historia och utlöste en utmaning inom honom som skulle sätta såväl hans karriär som hans välbefinnande i riskzonen.

CHASING ICE är berättelsen om en mans mission att påverka historien genom att samla obestridliga bevis på att vår planet är under förändring. Bara månader efter den första resan till Island, begav sig James Balog ut på sitt livs djärvaste expedition: Extreme Ice Survey. Tillsammans med ett antal unga våghalsiga medhjälpare placerade Balog ut time-lapse kameror i den brutala arktiska miljön, för att i bildserier tagna med tidsintervall på specifika platser, fånga hur glaciärerna förändrades över tid.

Medans debatten polariserar Amerika och naturkatastrofernas intensitet ökar globalt befinner sig Balog i slutet av sin gärning. Det tar lång tid innan han kan se resultatet av sitt arbete. Hans oförglömligt vackra filmer där bilder tagna under flera års tid, komprimerade till sekunder, skildrar uråldrigt gamla is-massor i rörelse när de smälter och försvinner i en hisnande takt.

CHASING ICE har vunnit priser på Sundance Film Festival, SXSW, Hot Docs Film Festival och många fler festivaler, samt är vinnare av News & Documentary Emmy Awards.

Biljettpris: 70 kr

FILMFAKTA
Regissör: Jeff Orlowski
Land: USA
År: 2012
Längd: 75 minuter
Språk: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: 15 år
Event & specialvisningar