Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Den okända flickan

Sista visning mån 20 mars!
Med sedvanlig humanism och nyfikenhet levererar bröderna Dardenne en tajt historia om skuld, moral och ansvar. DEN OKÄNDA FLICKAN är Dardennes högst personliga version av deckar-genren, en film fylld av nerv, mänsklighet och empati.

Jenny, en ung läkare, har precis stängt sin mottagning när det ringer på dörren. Hon öppnar inte och morgonen därpå får hon höra att en ung flicka har hittats död i närheten. Flickans identitet är okänd. Jenny fylls av skuldkänslor eftersom hon inte öppnade dörren. Hon kan inte släppa fallet och bestämmer sig för att ta reda på vem flickan var och vad som egentligen har hänt.

Tvåfaldigt Gulpalmsbelönade Jean-Pierre och Luc Dardenne har gjort några av seklets bästa filmer, såsom "Barnet", "Sonen" och "Pojken med cykeln". Med ett socialt patos i ena handen och ett effektivt foto i den andra har bröderna Dardenne skildrat vår tids stora frågor med både nerv och skärpa.

"Moraliska frågor är alltid individuella och vi är alla bundna av saker som är djupt personliga. I ett tidigt skede försökte vi ge Jenny en bakgrundshistoria och ett privatliv. Men vi märkte att relationen mellan hennes privatliv och jakten på namnet tog över historien. Vi bestämde oss då för att vi hellre ville fokusera på hennes skuld och hur den berör de människor som hon kommer i kontakt med. Så vi tog bort hennes privatliv ur historien. Det enda vi behöll var hennes erbjudande att börja jobba för en mer framgångsrik mottagning, vilket hon till sist avböjer för att koncentrera sig på sitt sökande. Jenny är besatt av den okända flickan, det är det som gör henne så bestämd och tålmodig i sitt sökande efter hennes namn. Det handlar inte om någon övernaturlig besatthet utan av moralisk besatthet. Det var det som intresserade oss."
/Jean-Pierre och Luc Dardenne

Originaltitel: La fille inconnue

FILMFAKTA
Regissör: Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne
Land: Belgien
År: 2016
Längd: 113 minuter
Språk: Franska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier, Olivier Gourmet m fl
Premiär: Fre 24 feb, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar