Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Drömmannen

Sista visningen är tis 8 mars.

Tysklands Oscarsbidrag! Filmen hade världspremiär i Berlins tävlingssektion där Maren Eggert fick ta emot Silverbjörnen för bästa skådespelarinsats.

Ett Berlinbaserat bolag har tagit fram en humanoid, designad för att möta dina krav på en drömpartner. Forskaren Alma deltar, med viss skepsis, som försökskanin för att kunna säkra fortsatt stöd till sin egen forskning. In i hennes upptagna liv kliver den artificiella svärmorsdrömmen Tom. Han kan världens alla dikter och vet att 93% av alla tyska kvinnor drömmer om ett badrum fullt av rosor och tända ljus. Gissa vilken procentandel Alma tillhör? Denna futuristiska kärlekshistoria är en tragikomisk saga om kärlek, längtan och vad som gör en människa just människa.

Filmen är regisserad av den Emmy-vinnande regissören Maria Schrader, som ligger bakom den populära Netflix-serien Unorthodox, och innehåller förstklassiga skådespelarinsatser från Dan Stevens (Downton Abbey), Maren Eggert (I Was at Home, But…) och Sandra Hüller (Min pappa Toni Erdmann)

FILMFAKTA
Regissör: Av Maria Schrader
Originaltitel: Ich bin dein Mensch
Land: Tyskland
År: 2022
Längd: 105 minuter
Språk: Tyska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Åldersgräns: Barntillåten
Skådespelare / Medverkande: Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller
Premiär: Fre 11 feb, 2022
Distributör: Edge Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar