Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Drottninglandet

Dokumentärfilm som utgör den tredje komponenten i ett projekt som skapats i nära samarbete mellan dokumentärfotografen Elin Berge och kompositören Frida Hyvönen, som har gjort musik till fotografierna. Detta har resulterat i två fotoböcker, en turnerande utställning och nu denna film.

Urbaniseringen har fått svenskarna att lämna landsbygden. Kvar finns förfallna gårdar och några tappra mjölkbönder. En av dem är Mats-Åke, som under ekonomisk press driver släktgården vidare med hjälp av sin thailändska fru Ampawan och hennes släktingar som reser från Thailand för att säsongsarbeta.

Det är så det fungerar på fler och fler gårdar i norra Sverige. Genom ”kooperativa” äktenskap kan jordbruk leva vidare o kulturer mötas. Det kan bli ganska bra, även i en avfolkningsbygd i Norrland och svenska folket kan fortsätta dricka sin älskade mjölk.

De nya invånarna har inte bara med sig sin religion, sina traditioner och sin mat ifrån öst. De har också andra idéer om kärlek, familjeband och könsidentitet. De traditionellt rödmålade bondgårdarna med sina skimrande sädesfält och fogliga mjölkkor är inte alltid så "typiskt Svenska" som man först kan tro.

Biljettpris: Gratis

FILMFAKTA
Regissör: Lars Berge & Elin Berge
Land: Sverige
År: 2015
Längd: 75 minuter
Språk: Svenska
Genre: Dokumentär
Event & specialvisningar