Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Efter stormen

Sista visning tis 24 jan!
Hirokazu Kore-eda ("Efter Livet", "Still Walking", "Barnen som inte fanns", "Systrarna", "Maborosi") imponerar med ännu en smärtsamt vacker familjehistoria.

Ryotas dagar som prisbelönad författare är långt borta, nu försörjer han sig som privatdetektiv och slösar bort det mesta han tjänar på spel. Han kämpar för att återknyta kontakten med sin son, problemet är att varken hans mor eller ex-fru litar på honom längre. Men en stormig sommarnatt får Ryota chansen att visa att han för en gångs skull menar allvar...

Med känsliga fingrar och en tonträff utöver det vanliga skildrar Hirokazu Kore-eda all den kärlek, bitterhet, besvikelse, hopp och värme som ryms i en familj.

"De första orden jag skrev var – Det är inte som att alla kan bli vad de vill. Sedan skapade jag Ryota, en man som arbetar på en detektivbyrå även om han hellre vill vara författare. Det är inte bara på jobbet som han känner sig misslyckad utan även hemma – som son, make, pappa, bror – han kan inte göra något rätt.

EFTER STORMEN är en historia som undersöker samtiden och människor som de verkligen är. Alla rollfigurerna har upplevt svårigheter att bli den vuxna person som de ville när de var barn. Trots det fortsätter de att försöka hitta ett sätt att trivas med livet. Hur olikt det än må vara mot den framtid de drömde om.

Eftersom jag har bakat in de förändringar som jag själv upplevde inom mig efter att min mor och min far gått bort så är det här den film som är mest färgad av vem jag är. När jag dör och ställs inför Gud eller den som ska döma mig i livet efter detta och de frågar: Vad gjorde du nere på jorden? Då tror jag att EFTER STORMEN är det första som jag kommer att visa dem.” 
/Hirokazu Kore-eda

Hirokazu Kore-eda började sin filmiska bana med att göra TV-dokumentärer. Han hyllades stort för flera av dem och 1995 långfilmsdebuterade han med "Maborosi", som prisades vid Venedigs filmfestival. Efter det har Kore-eda haft en stadig produktionstakt och han räknas nu till Japans allra främsta filmskapare. Som familjeskildrare med ett absolut gehör för mänskliga relationer är han en värdig arvtagare till den japanska mästaren i genren - Yasujiro Ozu.

Originaltitel: Umi yori mo mada fukaku

FILMFAKTA
Regissör: Hirokazu Kore-eda
Land: Japan
År: 2016
Längd: 117 minuter
Språk: Japanska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Hiroshi Abe, Yôko Maki, Taiyô Yoshizawa m fl
Premiär: Fre 6 jan, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar