Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

En väldig vänskap

Sista visning ons 8 mars!
Isländska EN VÄLDIG VÄNSKAP överraskade stort när den lade beslag på tre av de största priserna vid prestigefyllda Tribeca Film Festival i New York – Bästa film, Bästa manliga huvudroll och Bästa manus.

Den varma, vemodiga och mycket sorgsna berättelsen handlar om Fusi, en vänlig och överviktig 43-årig jätte som fortfarande är oskuld och bor hemma hos mamma. Mesta tiden lyssnar han på hårdrock och leker krig med sina tennsoldater. På jobbet blir han ständigt utsatt för mobbing och övergrepp. Hans liv tycks mest vara en långsam vandring mot döden. Men så möter han Hera, en sprallig tjej som tycker om honom, men som lider av psykisk ohälsa. Hon är i stort behov av hjälp och Fusi är beredd att göra allt för henne, vare sig hon vill det eller inte...

Dagur Kári har tidigare gjort charmiga och personliga filmer som "Nói albinói" och "Dark Horse".

Tribeca Film Festivals jury gav följande utlåtande:
”Med sin blandning av humor och patos är EN VÄLDIG VÄNSKAP en film som fångar våra hjärtan totalt. Bortom sin omaka kärlekshistoria är det en film om trångsynthet, ensamhet, mobbning och psykisk sjukdom som övertrumfas av den mänskliga själen och kärlekens makt.”

Även publikmässigt har den lilla filmen varit en överraskning. I Danmark stod filmen för sommarens/höstens skräll när den lockade hela 62 000 biobesökare.

Originaltitel: Fusi

FILMFAKTA
Regissör: Dagur Kári
Land: Island
År: 2015
Längd: 94 minuter
Språk: Isländska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Franziska Una Dagsdóttir, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Arnar Jónsson m fl
Premiär: Fre 3 mar, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar