Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Exodus

Sista visningen är tisdagen den 21 mars.

Exodus är Abbe Hassans debutlångfilm som regissör och är en modern road-movie om ett globalt fenomen: flyktingvågen. Filmen invigde Göteborg Film Festival 2023 och var uttagen till Nordic Competition.

I en film fylld med mänsklig värme får vi lära känna 12-åriga Amal som flyr kriget i Syrien och tvingas lägga sitt liv i människosmugglaren Sams händer. Sam är den som kan rädda henne från såväl krigets som människohandelns fasor och Amal är den som med sin fantasi och lekfullhet kan lätta på Sams cyniska sinne och förmå honom att göra upp med sitt förflutna.

"Exodus är baserad på sanna historier. Från alla de miljoner människor som varit med om krig och flykt. Däribland min egen familj. [...] Filmens ingång till ämnet är unikt. Jag kommer att berätta den här historien med fantasi, humor, värme och hoppfullhet, vilket var det som fick mig att överleva när jag som 6-åring ensam fick fly från Libanon med hjälp av människosmugglare", berättar Abbe Hassan.

★★★★ "En människosmugglare och en tolvårig flicka kan ju tyckas vara en märklig kombo, men i denna film blir de verkligen en superduo. Deras vänskap får ett starkt band, och det känns verkligen som att skådespelarna Jwan Alqatami och Ashraf Barhom har hittat varandra. Det är deras relation som lyfter hela filmen." – Moviezine

★★★★★ "Det är en vacker, fängslande film som är fri från de schabloner som många filmer om flyktingöden ofta är uppbyggda med." – Kulturbloggen

FILMFAKTA
Regissör: Abbe Hassan
Land: Sverige
År: 2022
Längd: 100 minuter
Språk: Arabiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Ashraf Barhoum, Jwan Alqatami
Premiär: Fre 10 mar, 2023
Distributör: TriArt Film
Visa på IMDb
Event & specialvisningar