Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter
Trailer
Tider & biljetter
Exodus
Premiär Fre 10 mar

Exodus är Abbe Hassans debutlångfilm som regissör och är en modern road-movie om ett globalt fenomen: flyktingvågen. Filmen invigde Göteborg Film Festival 2023 och är uttagen till Nordic Competition.

Amal är 12 år och på flykt från Syrien. I en hamn i Turkiet stöter hon ihop med flyktingsmugglaren Sam. Amal vill resa till Grekland där hennes systrar befinner sig i ett flyktingläger, för att tillsammans med dem möta upp sina föräldrar, i Sverige. Amal, en fantasifull, humoristisk men traumatiserad ung tjej och den äldre och luttrade Sam, reser tillsammans genom Europa för att försöka hitta friheten. De utvecklar en pappa-dotter-relation, som både blir deras överlevnad och uppvaknande. 

"Exodus är baserad på sanna historier. Från alla de miljoner människor som varit med om krig och flykt. Däribland min egen familj. [...] Filmens ingång till ämnet är unikt. Jag kommer att berätta den här historien med fantasi, humor, värme och hoppfullhet, vilket var det som fick mig att överleva när jag som 6-åring ensam fick fly från Libanon med hjälp av människosmugglare", berättar Abbe Hassan.

Premiär Fre 10 mar
FILMFAKTA
Regissör: Abbe Hassan
Land: Sverige
År: 2022
Språk: Arabiska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 11 år
Skådespelare / Medverkande: Ashraf Barhoum, Jwan Alqatami
Distributör: TriArt Film
Visa på IMDb
Event & specialvisningar