Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Fire of Love

Sista visningen är onsdagen den 21 september.

Den spektakulära dokumentärfilmen Fire of Love hade premiär på Sundance Film Festival i januari och tog publiken med storm.

Vi får följa Katia och Maurice Krafft, två älskande vulkanologer, som riskerar sina liv i jakten på utbrott världen över. Deras kameror fångar spektakulära bilder nära utplåningens rand. Vulkanerna är den gemensamma passionen som efter två decennier av äventyr och upptäckter skulle leda till parets våldsamma död. Regissören Sara Dosa skildrar deras liv och gärning genom arkivmaterialet de lämnade efter sig. Det här är en berättelse om deras kärlek, till vulkaner och till varandra.

Paret Kraffts framtoning, hembyggda skyddsdräkter och allmänna excentricitet påminner om Wes Andersons filmer, och Fire of Love är lite av en Life Aquatic men i verkligheten och med vulkanjägare istället för dykare i huvudrollerna. 

Miranda July är berättarröst, och hon ger självaste Werner Herzog en god match om att leverera den mest lakoniska voice-overn någonsin i en dokumentär.

★★★★ "En ömsint kärlekshistoria parad med en sprakande berättelse." – DN
★★★★ "Ett roligt och inkännande äktenskapsporträtt till bedövande vackra bilder av två älskvärda, högriskbenägna nördar." – Sydsvenskan
"The greatest lava-fueled love story ever told." – Rolling Stone
"Fire of Love är en gåva och en inspiration." – Nöjesguiden

FILMFAKTA
Regissör: Sara Dosa
Land: Kanada, USA
År: 2022
Längd: 93 minuter
Språk: Engelska, Franska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 7 år
Premiär: Fre 26 aug, 2022
Distributör: NonStop Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar