Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Fonko
Visas 14 okt

Musikdokumentären Fonko från 2016 visas som en del av Folkets Bios jubileumshelg och i samband med Antirasistiska Filmdagars 30-årsjubileum. Fonko betyder "the thing" på mandinka, på wolof betyder det "ta hand om varandra". Biljettpris endast 50 kr!

En av vår tids största musikaliska revolutioner pågår i Afrika och påverkar 100-tals miljoner människor. Afrobeats, kuduro och azonto är klubbmusik byggd på traditionella rytmer och har blivit identitetsbärande för en hel generation. Musiken är också ett uttryck för den dramatiska samhällsutveckling som pågår över hela kontinenten med allt vad det innebär av minskad fattigdom, ökande inkomstklyftor, sekularisering och konflikter mellan tradition och modernitet.

I Fonko möter vi några av de smartaste och roligaste artisterna, bloggarna och producenterna i deras hemmiljöer. I kåkständer, lyxvillor och på scen, och de har alla sin tolkning av Frantz Fanon, om vikten av frigörelse från den koloniala mentalitet som formar människor i och utanför Afrika. Med erfarenheter från förtryck och diaspora gör de dödsföraktande mixar av ny teknik och traditionella influenser och kanaliserar ilskan till en sammansvetsande energi.

Genom filmen hör vi också rösten av en av kontinentens största musikaliska ikoner och politiska aktivister – Fela Kuti – via tidigare inspelade intervjuer som till viss del aldrig tidigare visats. 

___
Helgen 13–15 oktober firar Folkets Bios föreningar i hela Sverige 50-årsjubileet på sina respektive biografer. Panora är inget undantag. Varmt välkommen till en festlig helg på bion med premiärvisningar, samtal, livemusik, mingel och specialvisningar. Läs mer här>>

Visas 14 okt

BILJETTPRIS: 50 kr (rabatter eller klippkort gäller ej)

FILMFAKTA
Regissör: Göran Hugo Olsson, Daniel Jadama, Lars Lovén
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 87 minuter
Språk: Engelska, Wolof m fl
Textning: Svenska
Genre: Musikdokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Fela Kuti, Nneka, Titica, Wanlov the Kubulor, 2Face, Cabo Snoop, Sister Fa, PPS, Weydiack, Alpha Blondy, Sebem, Sacerdote, Black Motion, Oskido, Lady J, Waga 3000, Daara J Family, Didier Awadi, Spoek Mathambo, Neo Muyanga, Lerato Mbele, Crosby Bolani, Koriandah, Hugh Masekela, Kanyi Mavi, Lynsey Chutel,
Distributör: Folkets Bio
Visa på IMDb

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med Antirasistiska Filmdagar, ABF Malmö, Film i Skåne och Folkets Bio riks, med stöd av Swedbank genom deras ägarstiftelse.


Event & specialvisningar