Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Från Neapel till Rom

Sista visningen är torsdag den 14 oktober.

Ett italienskt relationsdrama likt Scener ur ett äktenskap och Marriage Story. I rollerna ses bland annat Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio och Laura Morante.

Ett elegant och känslostarkt relationsdrama i Neapel och Rom som följer de gifta tvåbarnsföräldrarna Aldo och Vanda vars äktenskap smärtas när Aldo erkänner att han har en älskarinna. Historien följer parets smärtsamma separation och hur den påverkar Aldo, Vanda och deras barn, från det tidiga 1980-talet och 30 år framåt. Familjebanden håller dem samman, men relationen fortsätter att formas av hjärtesorg och bitterhet.

Från Neapel till Rom är regisserad av den italienska regissören Daniele Luchetti som har hyllats för sina filmer La Nostra Vita och Min Bror är Enda Barnet. Filmen är baserad på den storsäljande romanen Band: en äktenskapsroman av Domenico Starnone, en av Italiens mest uppburna moderna författare. Det är även den första italienska filmen på 11 år som har fått äran att inviga Venedigs filmfestival där den fick ett strålande mottagande av såväl kritiker som publik.

FILMFAKTA
Regissör: Daniele Luchetti
Originaltitel: Lacci
Land: Italien
År: 2020
Längd: 100 minuter
Språk: Italienska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Romantik
Skådespelare / Medverkande: Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio, Laura Morante, Silvio Orlando, Giovanna Mezzogiorno
Premiär: Fre 8 okt, 2021
Distributör: Edge Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar