Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Granny´s Dancing on the Table

Visas endast 8-10 mars och 12-13 mars!
Filmen visas med regissörsbesök 10 mars
SE HÄR >> 
Hanna Sköld blandar animation och spelfilm i en av årets mest egensinniga och kraftfulla filmupplevelser.

Eini är en ung flicka som bor djupt inne i skogen tillsammans med sin far, som är ett kontroll-freak och religiös fanatiker. Han är en våldsam man, rädd för världen och håller Eini i ett järngrepp. För att stå ut tar Eini sin tillflykt till fantasin och historierna om farmor, rebellen som bröt sig loss och levde sitt eget liv.

"I GRANNY'S DANCING ON THE TABLE undersöker jag mekanismerna bakom våld i hemmet. Jag vill förstå hur våld flyttar sig genom generationer och slutar i situationer som den mellan Eini och hennes far. Jag undersöker också vilka resurser vi människor har för att överleva extrema situationer av isolation, våld och övergrepp. Jag menar att naturen och vår fantasi är några av våra viktigaste tillgångar. Det är också en av anledningarna till att jag har gjort filmen, för mig är film en förlängning av fantasin." / Hanna Sköld

Hanna Sköld långfilmsdebuterade 2009 med "Nasty Old People". Hon distribuerade själv filmen online och den spreds snabbt till 113 länder. Publiken i de olika länderna deltog i projektet genom översättningar, textning och att organisera visningar. Med sin andra långfilm GRANNY'S DANCING ON THE TABLE har Hanna Sköld hittills vunnit ARTE Power to the Pixel Prize. MEDEA’s samarbetspris och MEDIA’s European Talent Prize för bästa manus.

GRANNY'S DANCING ON THE TABLE - filminfo på Toronto Filmfestival >> 

GRANNY'S DANCING ON THE TABLE Facebook >> 

Artikel i Skånska Dagbladet >> 

FILMFAKTA
Regissör: Hanna Sköld
Land: Sverige
År: 2015
Längd: 85 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Spelfilm/animerad
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Blanca Engström, Lennart Jähkel, Karin Bertling m fl
Premiär: Tis 8 mar, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar