Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Hillbilly Elegy

En stark och gripande memoar, i regi av Oscarsbelönade Ron Howard, som ger en inblick i en familjs personliga historia om överlevnad och triumfer. Genom att följa tre färgstarka generationer och deras unika svårigheter får vi uppleva de toppar och dalar som har format den här släktens öde.

J.D. Vance (Gabriel Basso) är en före detta marinkårssoldat från södra Ohio som studerar juridik på Yale. Han är precis på väg att få sitt drömjobb när en familjekris tvingar honom att återvända till det hem som han har försökt att förtränga. J.D. måste nu försöka hantera de trassliga förhållandena med sin familj, inte minst den komplicerade relationen till sin mamma Bev (Amy Adams), som kämpat med missbruk hela sitt liv. J.D. drivs av minnena av sin mormor Mamaw (Glenn Close), den starka och intelligenta kvinnan som uppfostrade honom, och han lär sig att acceptera det bestående inflytande som hans släkt från den fattiga glesbygden i Appalacherna har haft på hans egen personliga livsresa.

Filmen bygger på J.D. Vances bästsäljande självbiografi som har den svenska titeln Hillbilly: en familj och kultur i kris.

 

FILMFAKTA
Regissör: Ron Howard
Land: USA
År: 2020
Längd: 116 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Haley Bennett, Amy Adams, Glenn Close mfl
Premiär: Fre 13 nov, 2020
Visa på IMDb
Event & specialvisningar