Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Himmel över Flogsta

Sista visning tors 22 okt!
"Himmel över Flogsta" är ett annorlunda studentuppror. Studenter som inte kan sjunga: ”Den ljusnande framtid är vår” utan att kväljas. Studenter som hoppar av och istället blir vildar. Klättrar på väggarna och tycks gå tillbaks till apstadiet.

I en film där pluggandet mer ses som ett tillstånd än som en sysselsättning möter vi bland annat ett Michael Jackson-fan som vill forska om moonwalken, veganer som dumpstrar en soptunna till kvällens finmiddag och ett par underbara hockeyhuliganer som drar runt på parkeringsplatserna med sina klubbor.

Viktor Johansson som förra året debuterade med semidokumentären ”Under Gottsunda” är tillbaka med en ny hybridfilm där vi åter lär känna en myriad av färgstarka karaktärer. I fokus står stadsdelen Flogsta, ett studentområde i utkanten av Uppsala som blivit känt för sitt ”Flogstavrål”, där studenterna unisont vrålar ut sin ångest om kvällarna.

Läs vad Nicholas Wennö skrev om "Himmel över Flogsta" efter visning under GIFF 2015: "Himmel över Flogsta är en lika hypnotisk som humoristisk betraktelse och spänner från livsdrömmar till livsleda – en existentiell tripp mellan det dokumentära och det fiktiva".

FILMFAKTA
Regissör: Viktor Johansson
Land: Sverige
År: 2015
Längd: 73 minuter
Språk: Svenska
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Arman Chowdhury, Signe Lemhagen, Vanco Nakev, Lo Vrede, Axel Bukuru, Emil Staaf, Henrik Paronen, Rasmus de Verdier, Olle Werner, Birte Be, Lina Vågbratt, Gegge, Sanna Kotte Tallbarr, Nemi Blåbärspaj och Erik Welson.
Premiär: Fre 16 okt, 2015
Event & specialvisningar