Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

I väntan på Jan Myrdals död

Sista visningen är torsdagen den 14 oktober.

Årets roligaste dokumentär om jakten på revansch och bokslut.

I väntan på Jan Myrdals död är en varm film om en bortglömd författare som försöker bli överens med tanken på att han fortfarande lever. I skärvorna av det gamla Sverige, bland VHS-hyllor och ABF-träffar, är Jan Myrdal på väg mot revansch och bokslut. Hack i häl kommer Lasse Diding, lika irriterad som nyfiken. Jan Myrdal skriver numera värdelöst tycker vännen Lasse Diding, excentrisk entreprenör och grundare av Jan Myrdal-sällskapet vars uppgift är att sprida författarens levnadsgärning. Jan Myrdal är trött på vännen som han tycker är en halvbildad miljonär som borde försvinna ur hans liv. Lasse har sett vänsterikonen Myrdal som en ledstjärna i livet men nu har den cigarrökande miljonären räknat ut Myrdal.

Filmen är regisserad av Göteborgsduon Bo Sjökvist och Bengt Löfgren, senaste aktuella med dokumentärfilmen Johnny Bode – Ingen tid för kärlek.

Jan Myrdal var en litterär gigant som under 60/70-talet även var en intellektuell förgrundsgestalt för den yttersta vänstern. Kontroversiell och ifrågasatt var Jan Myrdal trots allt en person som fick stort inflytande på det svenska samhället och han personifierade i mångt och mycket den tidens idealism. Han var i dubbel bemärkelse en produkt av det svenska folkhemmet som barn till Alva och Gunnar Myrdal, båda nobelpristagare och arkitekter av det svenska folkhemmet.

"Ett guldkorn till film." – SvD
"På vår lista med årets bästa filmer." – Filmtopp
"Filmen sticker ut och sätter säkert igång diskussioner. Den är retsam på ett sätt som passar perfekt tillsammans med en skildring av Jan Myrdal." – Kulturbloggen

FILMFAKTA
Regissör: Bo Sjökvist, Bengt Lövgren
Land: Sverige
År: 2021
Längd: 75 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Jan Myrdal, Lasse Diding
Premiär: Sön 3 okt, 2021
Distributör: Picky Pictures
Visa på IMDb
Event & specialvisningar