Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Jätten

Hjärtskärande långfilmsdebut av Johannes Nyholm, som gjorde Guldbagge-belönade kortfilmen "Las Palmas" och filmerna om "Dockpojken". Med JÄTTEN fortsätter Johannes att utveckla sitt eget filmiska universum.

JÄTTEN är en film om Rikard 30 år, som bor på ett hem för intellektuellt funktionsnedsatta. Han är autistisk, svårt missbildad och besatt av Boule. Vid födseln skiljdes Rikard från sin mor. Nu, 30 år senare, är han övertygad om att få henne tillbaka om han bara vinner de Nordiska mästerskapen i boule. Tänk om han kunde få till det där perfekta kastet, den där magiska känslan när allt klaffar – och vinna den där stora pokalen att visa för mamma. Rikards sköra fysik och en hårt dömande omgivning får inte stoppa honom. Till sin hjälp har han sin bäste vän och tränare Roland, tre klot i skimrande guld och en 50 meter hög jätte.

JÄTTEN handlar om utanförskap och hur man hanterar det. Olycka och elände drabbar oss alla. Men det kan oftast sättas i relation till något annat, till någon som har det värre. Jätten bjuder på en värld att ryckas med i där värme och skratt blandas med svärta och mörker. Den är en lovsång till människor i marginalen.

FILMFAKTA
Regissör: Johannes Nyholm
Land: Sverige
År: 2016
Längd: 86 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Christian Andrén, Johan Kylén, Anna Bjelkerud m fl
Premiär: Fre 14 okt, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar