Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

John Hron

Visas förutom 29-31 juli även 17 augusti.

Västsverige, sommaren 1995. En våg av nynazistiska våldsdåd sveper över landet. Filmen JOHN HRON är den sanna historien om en 14-årig kille från det lilla samhället Kode i Kungälv. När John försvarar en elev i skolan dras han snart in i en dispyt med mobbaren. Konflikten eskalerar och orsakar spänningar mellan John och hans vänner. Det hela kastar en skugga över Johns planer för en framtida motorcykelsemester med sin flickvän och hans träning för de nationella kanotmästerskapen. Medan John försöker vinna tillbaka sina vänner, går mobbaren med i ett våldsamt gäng med nynazister. 

För sina heroiska insatser blev John Hron ett välkänt namn och han har haft en stor inverkan på Sverige än i dag.

”Detta är den viktigaste film jag sett. Det värker i hela kroppen. I hjärtat och i själen. Tankar bultar från första sekund. Det handlar inte om ett brutalt mord då, sommaren 1995.. Inte om nazism då. Inte om det som hänt. Filmen om 14-årige John Hron är en skakande berättelse om vår tid. Om det som är Nu, och som inte får fortsätta.” 
/Jan Sherman, chef Aftonbladet TV, fd vd TV4

JOHN HRON websida >> 
JOHN HRON Facebook >> 

FILMFAKTA
Regissör: Jon Pettersson
Land: Sverige
År: 2015
Längd: 117 minuter
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Ej fastställd.
Skådespelare / Medverkande: Lars Bethke, Rasmus Troedsson, Justine Kirk, Simon Carlsson, Casper Sand, Johanna Hedberg, David Thorén m fl
Premiär: Fre 29 jul, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar