Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Kamrater!

Sista visningen är lördagen den 31 juli.

Med en intensiv berättelse som utspelar sig mot en fond av verkliga historiska skeenden vann Kamrater! juryns specialpris på Venedigs filmfestival 2020 och hamnade på Oscars shortlist 2021 för bästa internationella film.

Året är 1962 i staden Novotjerkassk nära Svarta havet i Sovjetunionen. Ljudmila är partifunktionär och trosviss kommunist. I samband med demonstrationer knutna till en strejk bevittnar Ljudmila hur obeväpnade arbetare skjuts ned av militären och utsända från KGB. I tumultet som uppstår när överlevande flyr från blodbadet tappar Ljudmila bort sin dotter. Hennes liv och övertygelser rämnar. Trots att staden är utsatt för blockad, pågående massarresteringar av deltagare från demonstrationen och myndigheternas försök att mörklägga massakern letar Ljudmila frenetiskt efter sin dotter. Oavsett utgången på sökandet kommer hennes liv aldrig bli detsamma igen.

”Julia Vysotskaya gör en anmärkningsvärd rollprestation.” – Deadline

”Dramat är lika delar fascinerande och uppslukande.” – The Arts Desk

”(…) Gammal nog att känna till miljön utan och innan, ger den ryske filmskaparen en skärpa och stark närvarokänsla till den här gripande skildringen av en storstrejk och dess konsekvenser.” – The Guardian

FILMFAKTA
Regissör: Andrey Konchalovskiy
Originaltitel: Dorogie tovarishchi!
Land: Ryssland
År: 2021
Längd: 116 minuter
Språk: Ryska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Ej angivet
Skådespelare / Medverkande: Yuliya Vysotskaya, Vladislav Komarov, Andrey Gusev
Premiär: Fre 4 jun, 2021
Distributör: Njutafilms
Visa på IMDb
Event & specialvisningar