Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Trailer
Kärlekens hjältar
Premiär Fre 2 dec

Vi får följa ett par och se hur de lyckas hålla ihop sin relation när den stora förälskelsen lagt sig och många prövningar tar vid. Och den ständiga frågan är: vilka "superkrafter" måste en man och en kvinna äga för att lycka hålla kärlekens låga flammande genom ett helt liv tillsammans?

2017 blev Vad döljer du för mig? årets stora sleeper” (överraskningshit) på bio i en rad olika länder, däribland Sverige. Dessutom orsakade filmen rena remakepandemin. På kort tid har egna versioner med inhemska skådespelare producerats i hela sju stora länder – Frankrike, Tyskland, Kina, Spanien, Grekland, Turkiet och Mexiko.
Mannen bakom succéfilmen är regissören/manusförfattaren Paolo Genovese som efter Vad döljer du för mig? också stod bakom Allt du önskar kan du få.

Hans nya efterlängtade film heter Kärlekens hjältar och är en episk film som följer ett par genom deras liv tillsammans, från första förälskelsen genom tider av prövningar när fest blir till vardag. Hon är serietecknare, han är universitetsprofessor. Hon är impulsiv och tar för sig av livet, han är stillsam och menar att allt som sker i livet har vetenskapliga förklaringar. En dag beslutar hon sig för att göra ett seriealbum om deras egen relation. Hon döper serien till ”Superhjältar” och ställer frågan vilka ”superkrafter” en man och en kvinna måste vara skaffa sig för att lyckas hålla ihop ett äktenskap livet ut?

Premiär Fre 2 dec
FILMFAKTA
Regissör: Paolo Genovese
Originaltitel: Supereroi
Land: Italien
År: 2022
Längd: 122 minuter
Språk: Italienska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 7 år
Skådespelare / Medverkande: Alessandro Borghi, Breta Scarano, Jasmine Trinca, Elena Sofie Ricci, Gwendolyn Gourvenec, Vinicio Marschioni
Distributör: Studio S Entertainment
Visa på IMDb
Event & specialvisningar