Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

The Killing of a Sacred Deer

Sista visning tisdag 16 januari!
THE KILLING OF A SACRED DEER är en ovanlig, krypande obehaglig dramathriller från mästarregissören Yorgos Lanthimos, mannen bakom succéerna "The Lobster" och "Dogtooth".

Nicole Kidman och Colin Farrell har huvudrollerna i detta mardrömsliknande drama, inspirerat av hämndmotivet i Euripides Iphigenia in Aulis.

Flera som sett THE KILLING OF A SACRED DEER beskriver den som en skräckfilm, Lanthimos själv tycker att komedi är en lika rimlig genrebestämning. 'Det jag försökt göra med mina filmer är att skapa något som på en gång är roligt, förfärligt, tragiskt och våldsamt', sade han när filmen hade världspremiär i Cannes i år.

Den framgångsrike kirurgen Steven (Colin Farrell) tycks ha allt, inte minst sin älskade familj som består av sofistikerade Anna (Nicole Kidman), deras tonårsdotter Kim och lite yngre sonen Bob. Men han är samtidigt bäste vän med sextonårige Martin (Barry Keoghan från "Dunkirk") som hälsar på Steven på sjukhuset, dyker upp i hans hem och bjuder hem honom till middag med sin ensamstående mamma (Alicia Silverstone). Martin har uppenbart någon hållhake på sin framgångsrike vän, och verkar kunna utgöra ett hot mot hela Stevens familj. Inte minst när Martin börjar intressera sig för Kim, som lockas av hans udda personlighet…

Med sitt senaste alster belönades Yorgos Lanthimos med det prestigefyllda Manuspriset vid Cannes Filmfestival 2017!

”Hoppas den är hemsk, läskig, rolig, larvig och fruktansvärd på samma gång” - Yorgos Lanthimos till SVT Kulturnyheterna. Läs hela intervjun här >>

”Filmen är varken ond eller god, vacker eller ful. Ändå är varje bild liksom ny. … Det fascinerande med den här oväntade filmskaparen är att han blir förstådd, trots intensivt obehag och klaustrofobisk absurdism.”
- 5:a i DN. Läs hela recensionen >>

"Grym grekisk skräcktragedi" 5:a i Sydsvenskan.
Läs hela recensionen >>

FILMFAKTA
Regissör: Yorgos Lanthimos
Land: Storbritannien, Irland
År: 2017
Längd: 121 minuter
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Åldersgräns: Från 15 år
Skådespelare / Medverkande: Nicole Kidman, Colin Farrell, Alicia Silverstone
Premiär: Fre 10 nov, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar