Södra Sveriges största arthousebiograf!

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Trailer
Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Kollektivet

Sista visning tors 13 okt!
Den nya Berlin-belönade succén av Thomas Vinterberg som gjorde "Festen" och "Jakten". KOLLEKTIVET har hittills setts av över 300 000 biobesökare i Danmark.

1970-talet. Erik och Anna drömmer om att starta ett kollektiv i Köpenhamns finare del tillsammans med deras tonåriga dotter Freja. En dröm som också blir sann! Med familjen i centrum av historien bjuds publiken in i Anna och Eriks dröm och vi får delta i husmöten, middagar, fester och njuta av deras vänskap, kärlek och sammanhållning – tills en dag när en komplicerad kärlekstriangel blir kollektivets vinna eller försvinna…

KOLLEKTIVET är ett humoristisk och rörande porträtt av en hel generation och en lite kluven kärleksförklaring till en grupp drömmare och idealister.

För manus och regi svarar Thomas Vinterberg, som stått bakom två av de 20 senaste årens mest uppmärksammade danska filmer – "Festen" och "Jakten". Manuset bygger på hans egen uppväxt i ett kollektiv, vilket han till skillnad från mytbilden menar att inte var ”ett liv fullt av fri sex och droger”. 

En intervju med Vinterberg finns att läsa här >> 

Som Erik och Anna ser vi Ulrich Thomsen, som fick sitt stora genombrott med huvudrollen i "Festen", och som Anna ser vi Trine Dyrholm, som belönades med Silverbjörnen för Bästa kvinnliga huvudroll vid Berlin Filmfestival. Bland övriga kollektivmedlemmar märks framför allt Fares Fares.

FILMFAKTA
Regissör: Thomas Vinterberg
Land: Denmark
År: 2016
Längd: 111 minuter
Språk: Danska
Textning: Svenska
Genre: Drama, Komedi
Skådespelare / Medverkande: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Fares Fares m fl
Premiär: Fre 22 jul, 2016
Visa på IMDb
Event & specialvisningar