Södra Sveriges största arthousebiograf!

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Tider & biljetter

Inga visningar inlagda

Korparna

Sista visning tisdag 28 november!

Jens Assur låter bilderna tala i en lika bistert karg som kraftfull historia om skam, skuld och livsdrömmar.

KORPARNA utspelar sig på den svenska landsbygden under 1970-talet. Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. ett arbete som nöter på honom både fysiskt och psykiskt. Pressen ökar ytterligare när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har tagit för givet att äldste sonen Klas ska ta över när han själv inte längre orkar. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten. Frågan är hur länge man kan skjuta upp det oundvikliga?

Filmens manus är fritt baserad på Tomas Bannerheds kritikerrosade roman med samma namn som belönades med Augustpriset 2011.

Jens Assur har en bakgrund som (still)fotograf och gjorde kortfilmsdebut med prisbelönta "Den sista hunden i Rwanda" (2005). Därefter har han skrivit och regisserat kortfilmerna "Killing the Chickens to Scare the Monkeys" (2011), "A Society" (2013) och "Hot Nasty Teen" (2014). Assurs kortfilmer har belönats med priser i världen över, bland annat Clermont-Ferrand Film festival och Tribeca Film Festival och filmfestivalerna i Sydney och Rom. Han blev även den första skandinav att ta emot Sundance/NHK International Filmmakers Award år 2012.

FILMFAKTA
Regissör: Jens Assur
Land: Sverige
År: 2017
Längd: 107 minuter
Språk: Svenska
Genre: Drama
Skådespelare / Medverkande: Reine Brynolfsson, Maria Heiskanen, Peter Dalle
Premiär: Fre 13 okt, 2017
Visa på IMDb
Event & specialvisningar